MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, Sivas’ta hayata geçirilecek olan bir çok projenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini, ilçelerdeki değerlerin ilçelerde korunması gerektiğini söyledi.

İlk olarak Kangal Köpeği ile ilgili yürütülen proje çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan BBP İl Başkanı Uğur Bulut, “Kangal’da dünyaca ünlü Kangal köpeğine ait çiftlik varken orası sanki Malatya’da imiş gibi rekabet edercesine 7 milyonluk yatırım yapıp il merkezine üretim çiftliği yapılması Sivas’a ne kazandırır? Kangal’daki mevcut üretim çiftliği neden geliştirilmiyor. Eğer bu konuda yatırım yapılacaksa Kangal’a yapılmalı” dedi.

İlçelere ait ancak Sivas adı ile ün yapmış değerlere dair İl merkezinde oralar ile rekabet edecekmiş gibi yatırım yapmaya kalkışmanın şehre herhangi birşey kazandırmayacağının altını çizen Bulut, “Şarkışla’da Orta Anadolunun en büyük Hayvan pazarı var. Bu hayvan Pazarı sanki Kayseri’nin miş gibi rekabet edercesine Ulaş bölgesine hayvan pazarı yapılıyor. Şarkışla’daki hayvan pazarının aynısını yapmak neyi kazandırır bize? Düşünüyorumda bir gün yeni yeni tanınmaya başlayan ve bölge insanlarımızın ekmek kapısı olmaya başlayan Suşehri nin Fasülyesine , Akıncıların Kavununa, Koyulhisar’ın domatesine, Gemerek’in patatesine de rekabet edecekler mi diye soramadan edemiyorum kendime. Zara Balını Zara’da rekoltesini yükseltmek varken onadamı merkezde tesis kurup dünya bir para harcayacaklar merak ediyorum doğrusu. Elbette tüm bu saydıklarımıza yatırım yapmak geliştirmek asli gorevi olmalı devletin; ancak yerinde ve coğrafyasında öncelikli olmalı yatırımlar. Büyüme ise gayemiz 2007 yılından bu yana siyasilerin ve bürokrasinin dilinde pelesenk olmuş Lojistik köye harcayalım performansımızı. Büyüme ise gayemiz 4 yıla yakındır Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde açamadığımız Hukuk Fakultesi’ni açmak için gayret gösterelim. Büyüme ise gayemiz koca koca adamların söz verdigi ve 40 bin kişi çalışabilecek burda dediği Endüstriyel Organize Bölgesine verelim performansımızı. Büyüme ise gayemiz Egitim Kurumlarımızda nicel eğitimden nitelikli egitime geçmek için mücadele edelim. Tedavi için her gün Kayseri ve Ankara yoluna revan olan hastalarımızı bu şehirde tedavi ettirecek Sağlık Kurumlarına destek verelim. Birşeyler yapma gayretinizi anlıyorum fakat inanın bu yaptıklarınız doğru değil bize bir şey kazandırmaktan öte kaybettirir. Gelişmiş çevre iller Kayseri, Malatya ve Kahramanmaraş sizin yaptiğınız gibi mi yapmış bir inceleyin tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.