Mehmet TIRPAN

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Müslüm Samyeli: “230 milyonluk yatırım yaptık diyorsunuz ama kontrol konusunda sıkıntı var. Yapılan yere bir yıl sonra gittiğinizde bir sürü eksikliklerin ortaya çıktığını görüyorsunuz” dedi.Yapılan işlerde eksiklikler olduğunu ancak yapılan kontrollerde eksikliklerin ortaya çıkarılamadığını aktaran Samyeli: “Şarkışla’daki okulların bir kısmında tadilat yapılıyor ama ne ilçe milli eğitimin ne de okul müdürünün yapılan tadilat veya onarımdan haberi yoktur. Teslimi kime yapıyorsunuz. Bütün harcamalar komisyona geldiğinde bunu tekrar tekrar gündeme getiriyorum. Harcanan paraların fuzuli olduğuna inanıyorum. Bu sıkıntı sadece Şarkışla’da değil bütün ilçelerimizde var. Bazı okulların ana sınıf öğrencileri tek basamağı çıkamıyor. Bazı okullara gidiyorsunuz müdür kapıya pencereye menteşe takıyor. Çok sayıda noksanlıklarımız var. Nasıl bir tedbir alacağız bunu konuşalım. Bu sıkıntılar mevcut okulların yanı sıra sıfır binalarda da yaşanıyor. Tadilat-onarım yapılacak okul sayını 8 ise 6’ya düşürüp tam teslim edelim. Şarkışla’da kültür binası yapıldı komisyon olarak gidip bakın 6 milyon 500 bin liraya yapılan binayı bir inceleyin ne olduğunu görürsünüz” ifadelerini kullandı.

 

ÇOCUKLARINIZIN OKULLARDAKİ YEMEKHANELERDE YEMEK YEMESİNİ İSTEMEZSİNİZ

 

AK Parti Koyulhisar İl Genel Meclisi Üyesi Vedat Canan ise, yapılan eğitim yatırımlarının olumlu olduğu ancak Koyulhisar’daki 6 okulun acilen onarıma alınması gerektiğini 2016 yılında dile getirdiğini onarım programına alındığını ancak herhangi bir onarım yapılmadığını dile getirdi.

Koyulhisar’a gittiğinde halkın bu duruma oldukça tepki gösterdiğini hatırlatan Canan, “Koyulhisar’daki İmam Hatip Okulu’nu gezdim. Lisenin yemekhanesine girdim inanın hiçbirimiz o okulun yemekhanesinde çocuğumuzun yemek yemesini istemeyiz” dedi.

Koyulhisar’daki okulların onarımının onaylanmasına rağmen onarım yapılmadığını aktaran Canan: “Koyulhisar’da 6 tane okulumuzu 2016 yılında onarım programına aldık ve 2016 yılında bunu gerçekleştiremedik. 2017 yılı yatırımında çıkmadı. Buradan geçti ama programda yoktur. 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılışında bazı özellikle İmam Hatip Okulu’nu gezdim. Lisenin yemekhanesine girdim inanın hiçbirimiz o okulun yemekhanesinde çocuğumuzun yemek yemesini istemeyiz. Burada onaylanmasına rağmen bahsettiğim okulların programda yer almamasının gerekçeleri nedir?” dedi.