İl Özel İdaresi 2021 yılında Tarım ve Hayvancılık noktasında yapılan yatırımlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Tarım ve hayvancılık alanında ortaya koyulan projelerin İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, KÖYDES VE DAP aracılığı ile 43 adet sulama projesinin köylere kazandırıldığını duyurdu. Sulama projelerinin tamamlanmasıyla birlikte 472 hektar alan tarımsal sulamaya açılırken, bu projeler için yaklaşık toplam 11 milyon 699 bin 822 TL harcama yapıldı.

YENİ GÖLET PROJELERİYLE ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Gölet projelerine de önem verildiğinin belirtildiği açıklamada İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü. DAP İdaresi tarafından kuruma gönderilen kaynaklarla 3 adet projenin yapılmasını sağladığı da açıklandı. KÖS projesiyle Yıldızeli Karacaören, Şarkışla Lisanlı ve Gemerek Arpaözü köylerinde 3 milyon 952 bin 248,33 TL harcama yapılarak, yeni göletler 115 hektar alan sulama açılmasına imkan sağladı. Sulama projelerinin yanı sıra tarımsal projelere de katkı sunmaya devam eden İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne katkı payı desteği vererek, projelerin uygulanmasında büyük rol oynadı.

ÇİTÇİYE SIVAT DESTEĞİ SAĞLANDI

Kaba yem açığının giderilmesi, mandalarda verimi yükseltme, çilek üretiminin artırılması, kenevir üretiminin artırılması, lavanta üretiminin artırılması ve mikro havza bazlı meyveciliği geliştirme projelerine 3 milyon 314 bin 397 TL destek sağlandı. Öte yandan hayvancılık alanında da önemli projelerin hayata geçirilmesine katkı sunan İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından ile tahsis edilen sıvatların dağıtımına destek sundu. Çiftçilere 3 bin 327 adet beton ve sac sıvat dağıtımı yapılırken projeyle meralarda hayvanların su ihtiyaçlarını karşılanıyor. (İHA)