MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, 814 hektar alan üzerine kurulan Demirağ OSB’deki alt yapı çalışmalarının devam ettiğini, bölgede 224 sanayi parselinin yer alacağını söyledi.

Sanayi parsellerinin yüzde 60’ının içerisinden ray sisteminin geçtiğini aktaran Başkan Eken, “Demirağ OSB’deki sistem Türkiye ilk olacak. Demirağ OSB’de yer tahsisleri yapmaya başladık. Sivas’ın 6. Bölge teşvik kapsamına alınması noktasında da inancın tam olmasından dolayı yatırımlar artmaya başladı” dedi.

Demirağ OSB’nin yanındaki Lojistik Köyünde bölgeye ciddi değere kattığını vurgulayan Başkan Eken, “ Fabrikalar şuan 5 bölge teşvik kapsamından yararlanılarak yatırım yapılıyor. Sivas’ın teşvik kapsamına alınması bizim olmazsa olmazımız. Bir taraftan alt yapı çalışmaları sürüyor diğer taraftan fabrika temelleri atılıyor. 2021 yılı sonuna kadar Demirağ OSB’de alt yapı biterse 2022 yılında Sivas’ta teşvik kapsamına alınırsa Sivas’a gelecek ciddi tekstil ve vagon imalatı yapan firmalar var. Bu fabrikaların Sivas’a kurulması ile birlikte işsizlik sorunu ortadan kalkacaktır. Bunun içinde biran önce teşvikin imzalanması lazım”

SİVAS’TA ÜRETİLEN ÜRÜNLER FARKLI ÜLKELERDE TANITILACAK

Sivas’ta üretilen ürünlerin diğer ülkelere pazarlanması konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Eken, “Organize Sanayi Bölgemizin bünyesinde faaliyet gösteren Dış Ticaret görevlimiz Kazakistan ve Kenya gibi farklı ülkelere giderek çalışmalar yaptı. Kazakistan’da dış ticaret merkezimizi açacağız. Daha sonra farklı ülkelerde de bu tür adımlar atılacak. Sivas’ta üretilen ürünler Kazakistan ve farklı ülkelerde tanıtılacak” dedi.

İl bürokratları ve iş adamları olarak Sivas’ta üretilen ürünlerin tanıtımını yaparak ihracat oranlarının daha da fazla artırılmasına ve Sivas’a yatırımcı gelmesi noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini aktaran Başkan Eken, “Dış Ticaret Ofisi hem iş adamlarına hem de Sivas’ın ekonomisine ciddi değer katacak. Farklı farklı ülkelerde Sivas’ta üretilen malların satışı gerçekleşirse hem istihdam artacak hemde ekonomik anlamda iş adamlarımız rahat nefes alacak. Bu konuya gerçekten ağırlık veriliyor. İnşallah birkaç yıl sonra atılan adımların geri dönüşümü çok iyi olacak” şeklinde sonlandırdı.