MEHMET TIRPAN

Kangal Belediye Başkanı Kürşad Apaydın, Kangal’a yatırım yapacak tüm yatırımcılara destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kamu ve özel yatırımlar konusunda da Kangallıların beklentilerinin olduğunun altını çizen Başkan Apaydın, “İlçemizde fabrika yapılması konusunda beklentiler var. İlçemizin coğrafi alt yapısına bakıldığında tarım ve hayvancılıktan başka bir şey yok. Örneğin saman fiyatları şuanda altınla yarışıyor. Saman Borsası noktasında Kangal’a yatırım yapılmasını arzuluyoruz. Bu konuda eş, dost ve arkadaşlarımızı çağırdık. Belediye olarak lokomotif görevi görebileceğimizi söyledim. Saman Borsasını ilçemizde kurmak isteyen yatırımcılarımızı ilçemize davet ediyorum” dedi.

Yatırımcıların önünü açacaklarını, ,bürokratik engelleri kaldıracaklarını ve belediye olarak yatırımcılara kullanacakları suları yüzde 50’li indirimli vereceklerini açıklayan Başkan Apaydın, “Yeterli Kangal’a yatırımcı gelsin yatırım yapacağını bizlere bildirsin. İlçemizin dört tarafında çeşitli maden ve mermer firmaları var ama bu firmalar kapandığında bölge halkı ne yapacak. Bu firmalar Kangal’ın yüzde 65’lik işsizlik sorununu bu firmalar karşılamakta. Bu firmalar ebediyete kadar Kangal’da da kalacak değil. Bu firmalar kapanabilir de. Bu firmalarda çalışan insanlar ne olacak. Bu sebeple tarım ve hayvancılıkla ilgili her proje Kangal için uygundur. 20-25 yıl içerisinde Kangal’a yatırım yapılmazsa Kangal köy haline gelir. Bu sebeple şimdiden planlamamızı yapmamız lazım. Bizim geçim kaynağımız tarım ve hayvancılık. Hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimize elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. İlçemizin girişinde 222 dönümlük mera vasfındaki yeri yoğun uğraşlar sonucunda ham toprağa çevirdik. Ot bedelini yatırdık. Çeşitli yazışmalar yaptık. Ancak bir türlü bize satışı yapılamadı. Bu alanın üstünde 40’ın üzerinde yapılmış ahır var. Önce o bölgede hayvancılıkla uğraşan kişilerin tapularını vermek istiyoruz. Aynı alana ilçemizde yıllardır eksikliği hissedilen Hayvan pazarını da biz yapmaya çalışacağız. Bölgeye de bir mezbahana yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.