MEHMET TIRPAN

Ticaret Odası Başkanı Mustafa Eken, Demirağ OSB’de yürütülen alt yapı çalışmaları ve teşvik konusunda gelinen son durumu değerlendirdi.

Ödenek sıkıntısının çözülmesinin ardından bölgede müteahhit firmanın hızlı bir şekilde çalışma yaptığını vurgulayan Başkan Eken, “2021’in sonunda belki Demirağ OSB bitmez ama 2022 yılının 6. ayında alt yapı tamamen biter. Çünkü müteahhitin parası hazır. Müteahhit çok hızlı bir şekilde çalışma yapıyor. Birkaç büyük firmaya arazi tahsisi yaptık önümüzdeki günlerde de yapacağız. Sivas’a artık yatırımcı gelmeye başladı” dedi.

Ödenek sıkıntısının olmadığını aktaran Başkan Eken, “Müteahhit firmaya çalışmasını kesmemesi gerektiği noktasında Vali Salih Ayhan’da görüşmeler yaptı. Ancak müteahhit firma önünü göremediği gerekçesi ile yavaş çalıştı. O zaman kadarda 7 milyona yakın bir ödenek gelmişti. 18 Kasım’da Ekonomi Şurasında bu konuyu Cumhurbaşkanımıza dile getirmiştim. Daha sonra Demirağ OSB ile ilgili ödenek gelmeye başladı. Bizde müteahhit firmaya para noktasında sıkıntın yok çalışmaları hızlandır dedik. Şuanda Demirağ OSB’de çok ciddi bir çalışma var. Çünkü müteahhitin parası hazır. Bir taraftan alt yapı devam ederken arazi tahsis ettiğimiz firmalarda fabrika temelleri atmaya başladılar. İleriki tarihlerde de yine büyük arazi tahsisleri yapacağız. Bir taraftan Demirağ OSB’nin alt yapısı, diğer taraftan Lojistik Köyün inşasının devam etmesi ve yatırımcıların güvenerek fabrika inşaatlarına başlaması işsizliğin adım adım biteceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“SİVAS’IN CAZİBE MERKEZİ OLMASI İÇİN

ALT YAPININ BİTMESİ BEKLENİYOR”

Demirağ OSB’de 40 bin kişiye istihdam sağlanacağını hatırlatan Başkan Eken, “Teşvik konusunda Bakanımızla en son görüştüğümüzde alt yapının bitmesi ile birlikte teşvikin onaylanacağını bize ifade etti. Bizde kendilerine güvenimizin sonsuz olduğunu ifade ettik. Şuanda teşviki bekleyen ve kafasında soru işareti olan 15-20 firma var. Sivas’ın cazibe merkezi kapsamına alınmasını istiyoruz. Teşvik yarın onaylansın bu 20 firma yarın Sivas’talar. İş adamlarımızın gözü kulağı teşvikte. Eğer Sivas halen 4. Bölge teşvik kapsamından faydalanmaya devam ederse Sivas’a şu kadar yatırımcı gelir diyemiyorum. İş adamları teşvik verilen bölgelere yatırım yapıyor. Yine iddia ediyorum eğer Sivas’ 6. Bölge teşvik kapsamına alınsın Sivas’a yatırımcılar akın eder. Çünkü bölgemiz çok güzel. Sivas geçekten tam İç Anadolu’nun göbeği. Huzurlu ve güvenli bir şehir. Biz bu konuyu gündeme getiriyoruz bazıları bize kızıyor. Bu konular iş adamlarını yakından ilgilendiriyor. İşsiz kardeşlerimizin işe girmesi bizim için oldukça önemli. O insanların evlerine ekmek götürmesi, işsizliğin bitmesi ve yatırımcının Sivas’a gelmesi için teşvik konusu önemli. Üniversiteyi bitiren gençler işsiz. Birçok aile reisi işsiz. İnsanlar göç ediyor. Devlet fabrika yapmaz. İstihdam sağlayacak üretim yapacak fabrikaları biz kuracağız. Devletimiz iş adamlarının önünü açacak ki yatırımcıları Sivas’a getirip fabrika kurduralım. Odamızın 8 bin 300 üyesi var. Üyelerim ve kentin ekonomisi adına konuşuyorum. Biz her zaman doğrusu neyse onu söylüyoruz. Eğer eksikliğimiz varsa herkes odamıza gelerek bizi uyarabilir. Biz siyaset yapmıyoruz çünkü siyasetçi değiliz. Bizim derdimiz bağcıyı döğmek değil insanların iş sahibi aş sahibi olmalarını sağlamak. Üyelerimin ve hemşerilerimizin huzurlu bir şehirde yaşamasını istiyoruz. İnsanların evine ekmek götürmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.