Mehmet TIRPAN                            

Sivas’ta sık sık gündeme taşınan ve şehrin kurtuluş reçetesi olarak gösterilen İkinci Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıların ilgisini çekmedi. Sivas Valisi Davut Gül’ün tüm çabalarına rağmen istenilen düzeyde yatırım yapılmayan OSB’ne yatırım yapılması noktasında Sivaslı iş adamlarına oldukça fazla görev düşüyor. Vali Davut Gül OSB’ye yatırımcı çekebilmek adına arazi metrekare fiyatını 6 Tl’den 1’tlye düşürme talimatı vermişti. Vali Gül’ün Sivas’ın gelişmesine adına gösterdiği gayreti iş adamlarının da göstermesi bekleniyor.

2017 yılı Mart ayında temeli atılacak denilen ikinci organize sanayi bölgesinde hala temeller atılamadı. Özelleştirmelerin yapıldığı ancak hak sahiplerine ödeme yapılmadığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk 2015 yılında Kasım aynının 1’inden sonra acele kamulaştırma kararı çıkarttıklarını ve 9 milyon 852 bin TL gibi sıcak parayı Sivas’a göndermelerine rağmen hak sahiplerine para yatırılmadığını ve paranın banka hesaplarında durduğunu söyledi.

Biran evvel yatırımcıların elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Soluk; “Her tarafı parselledik, sanayiciler yatırım yapacak dediler ancak bir kuruş yatıran yok. İkinci OSB’ye iddaa ediyorum 50 milyon euronun altında yatırım yapan bir buçuk iki sene sonra terk eder ve gider” dedi.