MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, yastık altındaki paraların yatırıma dönüştürülmesi ve mevcut yatırımcılarında desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikle ilgili kararnemeyi imzalandığında yatırımcıların Sivas’a olan ilgisinin oldukça fazla artacağını aktaran Eken, “Yatırımcıların yanlarına giderken elimiz daha güçlü olacak. Sivas’ın ekonomik durumunu anlatıp Sivas’a yatırım yapmasını isteyelim. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı günümüzde hep birlikte iş birliği yaparak yatırımlar yapmalıyız. Yani açıkçası yastık altındaki paraları yatırıma dönüştürmemiz lazım” dedi.

Ekonomideki sıkışıklık nedeniyle morellerin bozulduğunu ve yatırım yapıp yapmamakta iş adamlarının kararsız kaldığını aktaran Eken, “Biz artık beklememeliyiz. Artık yatırım vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Mevcut yatırımcının da desteklenmesini istiyoruz. Sürekli yeni yatırımcıdan bahsediyoruz ama mevcut yatırımcı da oldukça önemli. İş adamlarımız elektrik faturasını, işçilerinin maaşlarını ve SSK’larını ödeyemiyor. Sıkıntılı süreçten geçen iş adamlarımız içinde yine devlet desteği lazım. Devletimizin desteği olmadan hangi sektör olursa olsun orta ölçekli firmaların ayakta durma şansı yok. Sivas’ın esnafından kimseye zarar gelmez. Sivasımızın esnafı gerçekten merttir. Hiç kimse kimsenin hakkını yemez. Ancak ekonomide sıkıntı var. Bazı kişiler bu konuda sıkıntıya düşmüş olabilir. Bu adam aslında sahtekar değil mal varlığını kaybettiği için aslında borçlarını ödeyemiyor. Ödeme yapamadığı kişilerde mağdur oluyor. Ancak bazıları var istisna. Malları vardır mallarını başkasının adına kaçırmıştır. Ödemelerini yapmıyordur. Bu işte insanların hakkını yemektir. Bu konuda da zaten mahkemelere başvurulabilir. İyi bir memlekette yaşıyoruz ve değerlerimiz çok fazla. Sivas’ın tanıtımını hep birlikte yapacağız. Sivas’ı hak ettiği yere el birliği ile getireceğiz. Mualefet olacağız eleştireceğiz ancak doğrunun yanında olacağız. Eleştiri yaparkende hep çözüm yolunda eleştiri yapacağız. Yalandan, iftiradan ve lekeden kaçınacağız. Açığımız varsa hep birlikte acığı kapatacağız” ifadelerini kullandı.