SEYİT ÖMER YILDIZ

Yaz mevsiminin habercisi erik sebze meyve tezgahlarındaki yerini aldı. Kilosu 15 liradan satılan eriği fiyatından değil pandemiden dolayı alan yok.

Sebze meyve satışı yapan esnaflardan İrfan Yıldız; “ Bu yılda erik çıkmaya başladı tezgahlarımıza getirdik. Birçok yerde kilosu 30 TL ama biz vatandaşlarımız az da olsa alabilsin diye kilosunu 15 liradan satıyoruz” dedi.

Pandeminin erik dahil diğer ürünleri de olumsuz etkilediğini söyleyen Yıldız; “ Malum 17 günlük kısıtlamadayız vatandaşlarımız evlerinde ve alışverişlerini sadece ikametlerine en yakın yerlerden yapıyorlar. Çarşıya şuan vatandaşlarımız gelemiyor, çarşıda zaten ne kadar oturan insan var ki ? Ürünlerimiz de ister istemez beklemekten özelliğini kaybetmeye başlıyor. Sonuçta paketli ürünler değil bunlar. Halimiz ne olacak bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fiyatların ilerleyen günlerde daha düşmesini beklediklerini aktaran Yıldız; “ Yaz nedeniyle ilerleyen günlerde düşmesini bekliyoruz fakat pandemi ve kısıtlamalar tüm sektörleri olduğu gibi bizleri de oldukça zora soktu. Sürekli kısıtlamalar, yasaklar derken ekonomik anlamda da kendi kendimizi çevirmekte zorlanıyoruz. Yani kısıtlama ile olacak şey değil bu, yasak konuluyor ama vatandaşlar yine kendi evinin önünde herkes dışarda yani. Olan esnafa oluyor, her gün geliyoruz bozulan birçok ürünümüzü ayırıp atmak zorunda kalıyoruz. Havalarda ısındı ürünleri muhafaza etmek daha zor. Umarız ki bu kısıtlama son olur” diyerek açıklamasını sonlandırdı.