SEYİT ÖMER YILDIZ

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan korona virüs (covid-19) salgınının Türkiye’de görülmeye başlamasının ardından alınan tedbirler her geçen gün artırılıyor. Salgının yayılmaması noktasında zaman zaman büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağı uygulanmasının ardından Ramazan Bayramında da tedbirler elden bırakılmadı. Bayramda sokağa çıkma yasağı getirildi. Havaların ısınması insanları ister istemez sokağa doğru çekerken Ramazan bayramının da yaklaşması yeni tedbirler alınmasını zorunlu hale getirdi. Bu kapsamda da Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında bayramda sokağa çıkma yasağı getirildi. 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde yani arefe gününden bayramın üçüncü gününe kadar soğa çıkmak yasak olacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla, market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler, sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 21 Mayıs perşembe ve 22 Mayıs cuma günü saat 23.00'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

Kısıtlamanın olduğu cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir.

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA İZİN

Bayramın birinci günü 24 Mayıs Pazar günü 65 yaş üstü vatandaşlar 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler. 20 yaş altı sokağa çıkma izni 0-14 yaş ve 15-20 yaş için iki farklı günde yapılıyor.
20 yaş altı 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günleri iki grup halinde sokağa çıkabilecekler.