ADNAN HASAN FİŞENK

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem felaketi sonrasında bölgeye tüm Türkiye’den olduğu gibi Sivas’tan da yardımlar gitmeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak 3 tır daha yardım malzemesi tarihi kent meydanından dualarla uğurlandı. Yardım tırlarını uğurlama programına il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Vali Salih Ayhan; “ 24 Ocaktaki depremde Elazığ ve Malatya'da can ve mal kayıplarımız oldu. Tüm toplumumuz tek vücut oldu, birlikte oldu. Bu açığın üstesinden geldik. Birlikteliğimizi daha da arttırdık. Deprem öncesi önleme, müdahale ve iyileştirme süreci vardır. Şimdi de iyileştirme sürecindeyiz. Bütün illerimiz yoğun bir gayret içinde ilimizde de aynı şekilde hayırseverlerimizin olağanüstü destekleri oldu.

Son 8 Bin 500 koli özellikle Bakanlığımızın belirlediği kriterler ve içeriğe uygun bir şekilde hazırlandı. Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlara ulaştırılmak için. 6 tır hazırlandı. 3 tırı Salı günü 3 tırı da bugün göndereceğiz. Rabbim bu hayırlarımızı kabul eylesin. Elazığ ve Malatya'daki kardeşlerimize şifa olsun. Rabbim daha büyük husumetlerden belalardan bizleri uzak tutsun. Son bir aydır gerçekten millet olarak çok üzüldük. Ama biz millet olarak bunlara alışkınız ve bunların üstesinden geleceğiz. Daha büyük afetlerden korunmak için dikkatli ve tedbirli olacağız" dedi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise; “ Hayır severlerimizin desteği ile hazırlanmış yardım malzemelerimiz hazırlandı ve bugün yola çıkarıyoruz. Rabbim böyle afetleri bir daha vermesin ama bizde millet olarak hem afet öncesi hem de afet sonrası yardımlar noktasında hazırlıklı olacağız. Devletimiz ve milletimiz bu afet sonrasıda bir kez daha göstermiş durumdadır. Ben hayır sever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile de depremde yaralananlara acil şifalar hayatını kaybedenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum”dedi.

Konuşmaların ardından Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından edilen duların ardından yardım tırları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.