Mehmet TIRPAN
Şehit Erkan Sakal İlkokulu son 5 yıldır düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği ihtiyaç sahiplerine yönelik Ramazan erzakı dağıtımını sürdürmeye devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda gülmeyen yüzleri güldürmek adına ihtiyaç sahiplerine gıda, eşya gibi temel ihtiyaç malzemelerini dağıtan okulda görevli öğretmenler adeta yardım melekleri gibi çevresine iyilik dağıtıyor.

‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ Hadis’i Şerif’in den yola çıkarak gönüllülük esasına göre yardım yapmaya devam edeceklerini aktaran yetkililer, mahallelerinde veya çevrelerinde bulunan ihtiyaç sahibi kişileri tespit ettiklerini söyledi.

Sağ elin verdiğini sol elin görmesin üslubu ile yardımları gece geç saatlerde ihtiyaç sahibinin kapısının önüne bıraktıklarını ve zile basarak geriden erzakın alınıp alınmadığını kontrol ettiklerini belirten yetkililer, “Okul öğretmenleri öncülüğünde velilerle birlikte ihtiyaç sahibine 1 ay yetecek kadar gıda malzemesi veriyoruz. Gıda malzemeleri poşetlenerek uygun saatlerde ihtiyaçlı kişilere ulaştırılıyor. Çalışmalar sadece Ramazan ayıyla sınırlı tutulmuyor. Diğer zamanlarda da öğretmenlerin kendi aralarında oluşturduğu fon ile bir çok aileye erzak ve giyecek yardımında bulunuyoruz. Her ay ihtiyaçlara göre alınan gıda malzemeleri okulun bir bölümünde oluşturulan erzak dolabında muhafaza ediliyor” ifadelerini kullandı.