SEYİT ÖMER YILDIZ

 Sivas’ta özel tasarım bıçaklar yapan Hüseyin Argut, yirmi yıldır emek verdiği bıçakçılık mesleğinde ürettiği bıçakları yurtdışına ve devlet büyüklerine gönderiyor.

Bıçak ustası Hüseyin Argut; “ Yirmi yıldır bu mesleğin içerisindeyim bıçak yapımında herkes klasik çalışmalar yapıyor ve bende kendimce bu alışılagelmiş şeylerden sıyrılıp özel bıçaklar imal etmeye başladım binlerce model var bende bugüne kadar yüzlercesini ürettim”dedi.

Argut; “ Bizim ürettiğimiz modellerin yanı sıra gelen müşterilerinin kendi istedikleri şekillerde de bıçaklar üretiyorum. Yurtiçine çalıştığımız gibi yurtdışına da çok sayıda sipariş alıyoruz, ya da yurtdışından gelen vatandaşlar burada bıçaklarını yaptırarak gittikleri ülkelere götürüyorlar” dedi.

Argut; “ Tasarladığım bıçaklardan zaman zaman devlet büyüklerine de yaptığımız oluyor. Cumhurbaşkanımız sayın recep Tayyip Erdoğan için de bir bıçak yaptık ve gönderdik yine aynı şekilde Milliyetçi Hareket Partisi genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey’e de farklı tasarımlarda bıçaklar gönderdik. Bıçaklarımızın fiyatları 400 liradan başlıyor 10 bin liraya kadar değişiyor, tabi aslında bunun sonun yok yani süslemesi işçiliği boyutu derken fiyatlarda değişiyor. Şuanda ilgi ve alakadan memnunuz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.