SÜMEYRA DENİZ

Özellikle Anadolu’da oldukça sık kullanılan ve doğal olarak yetişen kenger sakızının faydaları saymakla bitmiyor. Kenger dağların yüksek kayalıklarında kendiliğinden yetişen, tüylü yaprakları beyazımsı, çiçeği ise mor ve kırmızımsı olan bitkiden elde ediliyor ve kilosu 600 liradan alıcı buluyor.

Sağlık açısından oldukça faydalı olduğu söylenen kenger sakızı ile ilgili kenger sakızı satışı yapan Sebahattin Doymuş bilgiler verdi. Sakızın yapımının oldukça zahmetli olduğunu ifade eden Doymuş, “ Bu sakızın Mide kanserine iyi geldiği ve mideyi temizleyici özelliği vardır, şeker hastalığına iyi gelir, kulak ağrısına iyi gelir. Biraz serttir ancak yumuşayacağı zaman damakta çok güzel bir tat bırakır ve üç gün çiğnedikten sonra bozulur kullanım süresi üç gündür” dedi.