Mehmet TIRPAN

Güney Köyü Okulundaki eksikliklerin tespit edilmesine ilişkin verilen önergenin ardından araştırma yapan Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, okulum genel olarak düzenli bir durumda olduğunu ancak yangın merdivenlerinin olduğu alanın tehlike arz ettiğini ortaya koydu.

Öğrencilerin her kattan rahatlıkla dışarı çıkabildiği belirtilen raporda, binanın dış kısmından herhangi bir korkuluk vb bir malzeme ile kapatılmadığı, Yangın merdiveni olarak bina dışına, bina içerisinde ki kat merdivenlerine benzer merdivenler inşa edildiği, kolonlardan tavana öğrencilerin aşağı sarkmasını engelleyecek şekilde önlemler alınması gerektiği belirtildi.

30 BİN TL KAYNAK SAĞLANDI

Ulaş’ta bulunan ve geçen yıl yapılan halı sahanın eksikliklerine ilişkin araştırma yapan Gençlik ve Spor Komisyonu ise tespit edilen eksiklikler hakkında rapor hazırladı. Hazırlanan rapor hakkında yerel parlamentoya bilgi veren Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Osman Budak, “Ulaş İlçemizdeki halı sahanın üzerindeki brandanın yırtılarak kullanılmaz hale geldiğinden sorunun giderilmesi talep edilmiştir” dedi.

Söz konusu halı sahanın Kalkınma Bakanlığı’nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İlçe Kaymakamlığınca hazırlanan 30x50 ölçülerindeki proje ile ilçeye kazandırıldığını belirten Budak; “Halı sahanın üzerindeki branda tamamen kullanılmaz hale gelmiştir. Demir akşamında sorun olmadığı, özelikle yağışlı havalarda sahanın daha verimli kullanılması için sahanın üstünü örten brandanın değişmesi gerekmektedir. İlçe Kaymakamlığınca sorunun giderilmesi için hazırlanan onarım projesi Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) na sunulmuş, proje karşılığında 30 bin TL kaynak sağlanmış, iklim olarak hava şartlarının düzelmesi ile birlikte sorun giderilecektir” ifadelerini kullandı.                .