Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, Sivas Kayseri yolundaki ‘Cumhuriyet şehri Sivas’a hoş geldiniz’ tabelasının kaldırıldığını 4 Eylül’ün 100 yıl programının kutlandığı bu günlerde tabelanın acilen yerine takılması noktasında il bürokratlarını göreve çağırdı.

Tabelanın neden kaldırıldığına ilişkin Sivas Belediyesine dilekçe yazdıklarını ve dilekçenin cevabının geldiğini ancak Belediye Başkanı ile yaptıkları görüşmelerde dilekçe ile konuşulan sözlerin birbirini tutmadığının altını çizen Yanalak, “Sivas kongresinin lOO. Yılını coşku ile kutluyoruz fakat Cumhuriyet Sivas'a hoş geldiniz yazısını kaldırıyoruz. Köprülerin üzerinde bulunan afişlerin resimlerini de dikkatinize ve vicdanınıza sunuyoruz” dedi.

Sivaslılarında bu konuda duyarlı olmasını isteyen Yanalak, “Cumhuriyetimizin Temellerinin atıldığı Sivas kongremizin 100 yılını kutlayacağız. Bizler Sivaslı yurttaşlar olarak heyecanla bekliyoruz. Hele Demokratik kitle örgütleri olarak programlar yapıyoruz. Sivas'a il dışından yurt dışından ne kadar misafir getiririz. Sivas'ı nasıl daha iyi nasıl tanıtırız diye oldukça yoğunluk içindeyiz. Başka şehirleri kıskanıyoruz. Peki Sivas'ı nasıl tanıtacağız.? Tüm Sivas halkının çok iyi bildiği Sivas'ın her girişinde Dönemin Belediye Başkanının adının yazıldığı Cumhuriyet şehri Sivas'a hoş geldiniz yazısı bulunan bir afiş vardı. Ankara yolu girişindeki duruyor. Kayseri girişinde bulunan afiş kaldırılmış. Sivas Belediye Başkanlığına dilekçe yazıp sorduk. Gelen cevap: Sayın Nurten Yanalak Şehrimizin Kayseri istikameti giriş kısmında bulunan köprü üzerindeki" CUMHURİYET ŞEHRİ SİVAS'A hoş geldiniz" tabelasının sabitlendiği platformun deforme olması ve trafikte seyreden araçların ve yayaların üzerine düşebilir endişesi ile kaldırılmıştır. Ancak aynı kavşakta zaten var olan üç cepheli totem üzerindeki görselimizde “Cumhuriyet şehri Sivas'a hoş geldiniz" ibaresi yer almaktadır gerekli çalışma yapıldıktan sonra söz konusu tabela yerine tekrar uygulanabiliniz Ayrıca geçici olarak gurbetçi hemşehrilerimize yönelik asılmış olan winil pankartlar da; gurbetçi hemşehrilerimizin dönüşlerinde kaldırılacaktır. Bilginize diye cevap verilmiştir. Sayın Sivaslı dostlarım O totem bulunduğu yer köprü kadar dikkat çekici değil. Fakat Belediye Başkanımızı ziyarete gidip sorduğumuzda başka türlü bilgilendirme yapılmış olsa gerek ki oraya böyle bir afişin hiç aşılmadığını söylediler. Sivas kongresinin lOO. Yılını coşku ile kutluyoruz fakat Cumhuriyet Sivas'a hoş geldiniz yazısını kaldırıyoruz. Köprülerin üzerinde bulunan afişlerin resimlerini de dikkatinize ve vicdanınıza sunuyoruz. Asılan afiş de Sivas'a yakışacak bir afiş değil. Sivas Valimize Belediye Başkanımıza duyurumuzdur. O levhaların Sivas'a yakışır bir şekilde yeniden yazılarak çıkarıldığı yere ve olmayan girişlere tekrar takılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.