HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesinde lisans ve lisansüstü öğrenim görmeye hazırlanan yabancı uyruklu öğrencileri ziyaret etti.

Cumhuriyet Üniversitesi Türkçe Öğrenimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) öğrenim gören öğrencilerin Türkçe seviyelerini görmek ve Cumhuriyet Üniversitesinden taleplerini dinlemek adına öğrencilerin dilimizi öğrenmesi gerektiğini aktaran Rektör Yıldız, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Rektörlük tarafından yeniden düzenlenen ve TÖMER’e tahsis edilen Eski Merkezî Kütüphane binasında daha iyi şartlarda eğitim verildiğini ifade eden Yıldız, “Yurt dışından gelen öğrencilerin Üniversitemizde daha iyi şartlarda eğitim almaları için birtakım çalışmalar yapıyoruz. Birçok tanıtım fuarına katıldık. Çok sayıda adayın katıldığı CÜYÖS sınavlarını gerçekleştirdik. Bunun neticesinde Üniversitemizde eğitim görme hakkı elde eden öğrencilere ilk olarak Türkçemizi öğretiyoruz. Daha sonraki aşamalarda akademik olarak ilgili alanlarda eğitim verip ülkelerinde bizlerin temsilcileri ve kardeşlerimiz olarak ülkelerine uğurluyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yıldız, öğrencilerin TÖMER’de genel olarak A seviyesinde Türkçeyi öğrendiğini, ve bugün seviye belirleme sınavına gireceklerini, daha sonraki aşamalarda ise B ve C seviyelerinde Türkçe öğreneceklerini söyledi.