SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta yıllardır çözüme kavuşturulması beklenen ve Sivas Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan eski sanayi bölgesi hem vatandaşı hem esnafları yıldırdı.

Bölgede boşaltılan ve daha önce birçok kez gündeme getirdiğimiz işyerlerini alkol ve madde kullanan kişi veya kişilerin mesken tutması neredeyse o bölgeden geçen herkesi çileden çıkarıyor. Yaz boyunca alkol alan madde kullanan kişilerin mesken tuttuğu boş dükkanlar kış mevsimi nedeniylede aynı şekilde kullanılmaya devam ediyor. Özellikle boşaltılan dükkanların camlarını kırarak içerek giren şahıslar o da yetmezmiş gibi dükkanların içine koydukları koltuklarla da pes dedirtti. Alanda her bir köşenin alkol şişeleri, tiner ve bali paketleri ile dolu olması durumun vehametini daha da ortaya koyuyor.

Esnaflar ise; “ Burada yıllardır devam eden bir proje sorunu var ne başlıyor ne bitiyor. Bazı mülkiyet sahipleri ile yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle bu alan yılladır bu şekilde kaldı. Yani Sivas’ın içinde merkezde olacak şey değil. Boşalan dükkanları ne olduğu belirsiz insanlar gelip sardı. Gece gündüz yaz kış demeden burdalar. Alkol alıyorlar, madde kullanıyorlar yeri geliyor kendi aralarında kavga ediyorlar yeri geliyor biz esnaflara burada sataşıyorlar. Bıktık usandık resmen. Burada boşaltılan dükkanlarda mülkiyet noktasında sıkıntı varsada gelip belediye bu işyerlerini etrafını kapatsın. Yani işimizle mi uğraşalım yoksa buraya gelen bu bağımlı insanlarla mı uğraşalım bizde şaşırdık” ifadelerini kullandılar.