MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Oran Kalkınma Ajansından destek alamadıkları için Türkiye’ye örnek olacak bir projeden vazgeçmek zorunda kaldıklarını, kent merkezinde yıkımı tamamlanan alanda Odaları öncülüğünde başka bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yaptıkları meclis toplantısında konuyla ilgili yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile istişare ettiklerini vurgulayan Başkan Eken, “Bölgede 3 katlı bina yapacağız. Binanın altları işyeri üstleri ofis olacak. Binanın üçüncü katında odamızın yine bir irtibat bürosu olacak. Üyelerimizin de istifade edeceği güzel bir proje yapıyoruz” dedi.

Bölgedeki yıktıkları binanın alanını değerlendireceklerini açıklayan Başkan Eken, “Sivas’a parmakla gösterilecek bir hizmet yapmak istedik ama olmadı. Şimdi arazimizi başka bir şekilde değerlendireceğiz. Bazı meclis üyelerimiz bu araziyi satalım başka bir yerde arazi alalım ve ileriye dönük Odamızın taşınmasına yönelik yatırım yapalım dediler. Yine bazı arkadaşlarımız satalım dediler. Arkadaşlarımıza bu konuda bütün tekliflere açık olduğumu söyledim. Bundan sonraki süreçte inşallah binayı yapacağız ve satmak gerekirse yine satacağız. Ama biz yer almak ve satmak derdinde değiliz. TSO olarak vizyon peşindeyiz. Sivas’a değer katacak vizyon projeler hayata geçirme derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

SBTÜ’NİN OLDUĞU ALANA OKUL KAZANDIRDIK

Eski fuar alanında yürütülen okul ve Üniversite Binası çalışmalarına da değinen Başkan Mustafa Eken, “Fuar alanımızı Üniversiteye verdik. Bizim Bilim ve Teknoloji Üniversitesine devrettiğimiz alanın içerisine Oda olarak TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu  öncülüğünde yaptırdığımız okul da bitmek üzere. Bugünün parası ile 25 milyon TL’ye değecek bir bina kazandırıldı bölgeye. Bunun içinde pişman değiliz. Üniversitenin inşaatında da büyük bir mesafe kat edildi. O bölgeyi Üniversiteye verdiğimiz için ve bir okul yaptığımız için çok mutluyuz. Eğer o alan ve bina verilmese idi bu sene SBTÜ yine açılmazdı. Bu konuyu Rektör hocamızın da dile getirmesini ve odamız üyelerine teşekkür etmesini istiyoruz. İnşallah Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz de biran önce açılır bizde öğrencilerimiz ve hocalarımızı gururla ağırlarız” şeklinde konuştu.