MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, atıl durumda bulunan ve zaman zaman şikayetler gelen eski numune hastanesinin bulunduğu alanda bu yıl ikinci millet bahçesinin yapımı için ihaleye çıkacaklarını söyledi.

2020 yılında hayata geçirmeyi planladıkları ikinci millet bahçesi projesini salgın nedeni ile ertelediklerini hatırlatan Başkan Bilgin, “Salgın süreci nedeni ile çalışmalarımızda birazda olsa gecikme yaşandı ancak planlanan projeler hayata geçiriliyor. Ertelediğimiz projelerden birisi de millet bahçesi projesi idi. Millet Bahçesinin ikincisini Belediye olarak biz ihale edip biz yapacağız. Projeyi 2022 yılına bitirmek istiyoruz” dedi.

Eski 4 Eylül Stadyumunun yerine yapılan millet bahçesindeki yaşadığımız sıkıntıları tekrar yaşamamak adına inşaat çalışmalarını yakından takip edeceklerini vurgulayan Başkan Bilgin, “ Birinci millet bahçesi bitti ve Belediyeye devredildi. Eksiklikler vardı gidermek bize düştü. Bu nedenle projenin ihalesini de yapım işini de biz yöneteceğiz. Bu sene içerisinde 27 Haziran Öğretmenler parkı ve Numune Hastanesinin bulunduğu 53 bin metrekarelik alana inşa edeceğimiz Millet Bahçesinin ihalesini yapıp 2022 yılında hizmete açmış olacağız. Bölgede yaklaşık 500 araçlık kapalı otopark yapacağız. Bin araçlıkta açık otopark yapacağız. Projemiz hazır sadece TOKİ ile yasal süreç devam ediyor. Sene sonunda ihaleye çıkıp 2022 yılının sonunda bölgedeki virane görüntüyü de ortadan kaldırmayı arzuluyoruz. Proje tamamlandığında kent merkezindeki park sorunu da ortadan kalkmış olacak. Numune Hastanesi ve 27 Haziran Öğretmenler parkının olduğu bölgeyi canlandıracağız. Bölgede oldukça fazla ağaçlandırma çalışması yapılacak. Bölge halkı rahat bir nefes alacak ve bölgedeki çirkin görüntü ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.