MELTEM DUMAN

Normalleşme ile 6 Eylül’de açılması beklenen yüzyüze eğitim, güvenlik tedbirleri kapsamında öğretmenlerin aşılanması sonucunda devam ettirilecek. Yüzyüze eğitime geçilmesi için gün sayan velilere de aşı olmaları önerilecek. Öğrenci ve veliler için herhangi bir aşı zorunluluğu olmayacak. Okula ziyarete gelen velilerin ise HES kodu ile kontrolleri yapılacak. Aşı olmak istemeyen eğitim çalışanları ve kantin görevlileri hafta iki kez PCR testi yaptırmak zorunda kalacak.

Gruplar halinde aşılanan öğretmenler başta köy okulları olmak üzere sırasına göre bulunduğu okula bağlı olarak yüzyüze eğitime geçilmeden önce tedbiren aşılanarak, artması beklenen vakaları minimuma getirilmesine vesile olacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, “İlerleyen günlerde bununla ilgili nasıl bir yol izlenir bilemiyorum. Bakanlığımız okulları açmayı planlıyor ama vaka sayılarındaki durum ne olur kimse kestiremiyor. Bilim kurulunun önerisi ne yönde olur? Şimdiden kesin bir değerlendirmede bulunmamız çok doğru sonuçlar vermeyebilir. Ayrıca tartışılan konulardan biriside aşılanma olayı. Eğitimciler öncelik olarak aşılanmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, bakanlığımız okullarımıza bir yazı göndererek öğretmenlerimizin aşılanma oranlarını tespit etti. Her okul kendi öğretmenlerinden sorumlu. Bu sayede eğitimciler arasında yapılan aşılanma  oranı da kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Bakanlığımız bilim kurulu önerisinin doğrultusunda 6 Eylül’de okullar açılacak “ ifadelerini kullandı.