MEHMET TIRPAN

Ak Parti İl Başkanı Hakan Aksu, Sivaslı iş adamlarının 1. Organize Sanayi Bölgesinin de Cazibe Merkezi kapsamına alınması noktasında taleplerinin olduğunu, bu taleplerle ilgili vekillerin gerekli notlarını aldığını ilgili Bakanlıklarla görüşülerek bu konuda orta bir yol bulunmaya çalışılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu sözün yerine getirildiğini ve Demirağ OSB’de yatırım yapacak işletmelere ciddi destek verileceğinin altını çizen İl Başkanı Hakan Aksu, “Demirağ OSB’nin Cazibe Merkezi olması sebebi ile bölgede yatırım yapacak yatırımcılara çok büyük destek verilecek. Yatırımcıya 12 yıl boyunca sigorta desteği, 10 yıl boyunca işçi desteği ve yüzde 30 civarında da enerji desteği verilecek. Yani ortalama bir işletmeye işçi başına yaklaşık Bin 500 TL ile 2 bin TL arasında destek verilecek. Demirağ OSB gerçekten Sivas için bir övünç kaynağı. Her parselin önüne tren rayının ulaştığı tek Organize Sanayi Bölgesi. Ulaşım sıkıntısı yok. Trenle ihracat yapılabilecek tek Organize Sanayi Bölgesi Sivas’ta 40 bin kişinin çalışması planlanıyor” ifadelerini kullandı.

İŞ ADAMLARININ TALEPLERİ ALINDI

Sivaslı iş adamlarının Organize Sanayi Bölgesinin de Cazibe Merkezi kapsamına alınması yönünde taleplerinin olduğunu da dile getiren Başkan Aksu, “1. Organize Sanayi Bölgesinin de Cazibe Merkezi kapsamına alınması noktasında Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği Ankara’ya vekillerimizi ziyarete gitmişlerdi. Bu meseleyi Ankara’ya vekillerimize ilettiler ve vekillerimiz gerekli notlarını aldılar. Gerekli Bakanlıklarla irtibata geçilecek bir şekilde akılcı bir yol bulunup bu konu çözülmeye çalışılacak” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.