Mehmet TIRPAN

Sivas Valisi Davut Gül, Merkez ile ilçelere bağlı köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Yıldız Dağı Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı da konuşan Vali Gül, kamu yatırımları anlamında yapılabilecek her şeyi bir takvim içerisinde yapacaklarını söyledi.

Kırsal altyapı çalışmaları kapsamında KÖYDES ödeneğinin geçen yıla oranla yüzde 60 fazla olduğunu ifade eden Gül, “İlçelerimizin sorunlarını çözeceğiz. Amacımız vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltmek. Bu yıl ilçelerde altyapı hizmetlerine daha çok ağırlık verilecek” dedi.

Kırsalda yaşayan insanların rahat bir yaşam sürmesi için gayret gösterdiklerinin altını çizen Gül, “Bizim yarınımız bugünden daha iyi olacak. Yeter ki birlik bütünlüğümüz bozulmasın. İstikrarımıza zarar gelmesin. Hizmetlerin hepsi geçmişe baktığınızda her sene bir önceki yıldan daha fazla yapılıyor. Sorunlarımızın hepsi çözülememiş olabilir, ama eskiye oranla çok iyi durumdayız. Söz verip de yapamadığımız bir şey yok, yapamayacağımız işlerinde sözünü vermiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülke genelinde başlatılan okuma-yazma seferberliğine de değinen Gül, “İlçelerimizde ve köylerimizde okuma- yazma bilmeyenler varsa kursa kayıtlarının yapılması ve okullaşması lazım. Bunun için muhtarlarımıza büyük görevler düşüyor” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.