HANİFE KANAT

Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlar ekmeğe ve ramazan pidesine zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Son 4 ay içerisinde ekmeğe 4 kere zam geldi buğday ve una yeni gelen zamla beraber ekmeğe yine zam gelmesi bekleniyor. Ekmeğe gelen zamlar vatandaşları belediyeye bağlı ekmek satış noktalarına yönlendiriyor.

Ramazan ayı öncesi hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Özbelsan A.Ş Genel Müdürü Ahmet Kuzu, Ekmek satış yerlerimizde Ramazan ayı boyunca halka hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

Ramazan’a özgü olarak da Ramazan Pidesinin de hazırlanarak halkın beğenisine sunulacağını aktaran Kuzu, “Makine ve ekipmanlarımızı Ramazan Pidesi üretmek için ayarladık. Hammaddelerin temin edilmesi gibi çalışmalarımız var. 300 gram ramazan pidesini, tüm imkanlarımızı seferber ederek vatandaşlarımızı ekonomik olarak yormayacak en uygun fiyatta vermeye çalışacağız” dedi.

İhtiyaçlı ailelere verilen ekmek sayısının da artırılacağını sözlerine ekleyen Kuzu konuşmasını, “ Ekmek desteğinde bulunduğumuz ailelerimiz ekmek satış yerlerimizden Ramazan öncesi olduğu gibi günlük belirlenen ekmek adeti kadar ekmek alabilecekler. Çöl yak hastalarımız için de glütensiz gıda büfesinden ihtiyaç sahibi aileleri belirleyerek glütensiz gıda yardımında bulunacağız” şeklinde sonlandırdı.