MELTEM DUMAN

Kurban Bayramı öncesi vatandaşları tatlı telaşı sardı. Bayramlık tatlılarını sipariş vermek adına tatlıcıların yolunu tutan vatandaşlar bu yıl kısıtlamasız geçecek Kurban bayramı için ciddi hazırlıklar yapıyor.

Vatandaşları merdiven altı üretim yapan tatlıcılara karşı uyaran tatlıcı esnafı Lütfü Üstüner ise, tatlı ile ilgili püf noktalar hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

1983’den bu zamana ilimizde tatlıcılık yapan Lütfü Üstüner, geçtiğimiz yıllara ve geçen bayrama nazaran daha olumlu yaklaşımlar olduğunu ifade etti.

Bayramlık tatlı siparişlerini almaya başladıklarını belirten Üstüner,” Bayramlık tatlı satışlarımız yavaş yavaş başladı. Halkın talebi geçen yıla göre iyi bu sene. Malum Covid 19 salgınından dolayı kısıtlamalar vardı. Bundan kaynaklı geçen yıl vasat geçti. Bu yıl satışlarımızda ciddi bir artış bekliyoruz” dedi.

İşyerlerinde günlük üretim yapıldığını ve halka taze bir şekilde tatlı satıldığını vurgulayan Üstüner, “Bayramın yaklaşması ve düğün sezonunun açılması ile herkes tatlı satar hale geldi. Bu sebeple vatandaşlarımızın merdiven altı diye tabir ettiğimiz tatlıları tercih etmekten kaçınsınlar. Piyasada çok cüzi fiyatlarla satılan baklavaların içerisinde ne olduğu belli değil. Her şeyin bir bedeli var. Normal bir baklava tatlısının maliyeti belli. Ancak bakıyoruz bu maliyetin altında bile satışlar yapılıyor. Yetkilerin denetimleri daha fazla artırmasını istiyoruz. Caydırıcı olursa emek hırsızlığı yapıp halkın sağlıyla oynayan kesim bir nebze olsa azalır. Bu konuda Sivaslıların da duyarlı olmasını istiyoruz. Tatlı aldığınız yerin güvenilir olmasında çok fayda var. Aksi halde sağlığınızdan olabilirsiniz. Özellikle aldığınız tatlıların rengine, fıstığına ve parlaklığına dikkat edelim. Hazır şerbet olarak kullanılan glikoz tatlandırıcı maddeler midede yanma yaptığından dolayı doğal yollarla yapılan şerbetli ürünlerin tercih edilmesinde fayda var” ifadelerini kullandı.