MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun, son zamanlarda vatandaşın belini büken zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yapılan zamların karşısında vatandaşın alım gücünün düştüğünü, zamların ardı arkasının kesilmeyeceğini gördüklerini vurgulayan Coşkun, “Girdilerin ve maliyetlerin yüksek olması nedeniyle, Bugün ilimizde ekmek fiyatları 1.50 TL’den 2,00 TL’ye çıktı. Bu yaklaşık %33’e tekabül eden bir zam oranı. Yine elektrik fiyatlarına "artan maliyetler" sebebiyle yüzde 15 zam yapıldı. 1 Temmuz'da itibaren geçerli olan bu zammın tek açıklaması 3-5 kişi daha fazla kâr elde etsin diye milletin cebine göz dikip delikli kuruşuna kadar almaktır” dedi.

Halkın müşteri olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Coşkun, “Artık Yeter, İktidarlar halkının refahı için karar almaları gerekir. Saraylarda şatafatlı hayat yaşayanlar, milletin üstünden zengin olup kibir kulelerinde keyif sürenler ve bunlara çanak tutup milleti değil şahsı savunanlar sakın unutmayın ki biz sizlerin millete çektirdiğiniz bu eziyeti asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Geçtiğimiz aylarda mucizeymiş gibi müjdelenen, günler öncesinden vatandaşı umutlandırıp böbürlenerek açıkladıkları Doğalgaz rezervleri keşfi, doğalgazın Ocak ayından bu yana yedinci kez zamlanmasına sebebiyet verdi! Yandaş iş adamları, yandaş gazeteci bozuntuları, sarayın siyasetçileri milyon liralık araçları birbirine rüşvet olarak veriyor, yakıt paralarını dahi vatandaşın vergileriyle ödüyorken; gece bir bakıyorsun  lpg’ye 50-60 kuruş zam geliyor. Ülkede yaratılan ekonomik dengesizlik, gelir dağılımındaki adaletsizlik, göz göre göre yapılan yolsuzluklar yiyecek ekmeğe ulaşımı dahi zorlaşan vatandaşın sabır taşını çatlattı! Halk; akıl almaz derecedeki yolsuzlukların, rüşvetlerin, usulsüzlüklerin bedelini sırtına yükleyenlerden hesap sormak için sandık bekliyor! Bütün bu pisliği temizleyecek tek şey seçim! Erken seçim, hemen seçim” ifadelerini kullandı.

“ENFLASYON RAKAMLARI ÇAKMA TUİK RAKAMLARI İLE BASTIRILAMIYOR”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeğini yansıtmadığının altını çizen Coşkun, “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile geçtiğimiz günlerde Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu. Aynı gün, elektrik, doğalgaz ve lpg’ye fahiş zamlar uygulanmaya başladı. Öğrenci harçları zamlandı! Dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip ülkelerinden biri olan Ülkemizde, ekonomik buhran üzeri örtülemez, görmezden gelinemez bir noktaya ulaştı! Sarayın yandaşları, milyon liralık vergilerden muaf tutulurken, sarayın beslemeleri, 5-6 farklı yerden maaş alıyorken, sarayın elektrik faturası, aylık 850 bin TL’yi aşıyorken, dükkanı aylardır çalışmayan esnafın, asgari ücretle geçinemeyen işçinin, işsizlikle boğuşan milyonlarca gencin evindeki elektriğe son 3 senede yüzde 122 zam yapıldı! TÜİK’ in hesapladığı enflasyon oranı %53,13 fakat Emekliye ve Memura verilen zam oranı maalesef %8,45, Bırakın TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranını,  Hangi emekliye hangi memura 6 ayda yüzde 20 zam yapıldı” şeklinde sonlandırdı.