MEHMET TIRPAN

Konut kredilerinde faiz oranlarının düşürülmesi bir heyecan yaratırken korkulan oldu ve ev fiyatları arttı ve vatandaş yine ev alamaz oldu.

Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği Başkanı Kerim Çayır; “ Daha önce yaptığımız açıklamalarda da belirttik vatandaşta emlakçıda fırsatçılık yapmasın diye. Çünkü bir malın değeri var birde geçmişten gelen değper ölçüleri var. Dolayısıyla gayrımenkulde krediler düştü diye örneğin bir ev 150 bin TL ise 200 bin TL etmez. Biz bunu defalarca söylemeye çalıştık, etkilide olduğumuzu zannediyoruz”dedi.

 Başkan Çayır; “ Temmuz ayının ilk haftasından sonra ciddi bir durağanlık yaşayacak, gerek tatilciler olsun gerek kurban bayramının yaklaşması ile bu arada ki boşluk sektörümüze olan ilgiyi iki kat daha düşüreceği inancındayım. Dolayısıyla fiyatlarda dengini bulacaktır,satılmayan daireler yine satılmadı bu süreçte fiyatlar arttığı için. Krediler düştüğü için vatandaş bankalara gitti krediye başvurdu ancak normalde ihtiyacı olan para 100 bin TL ise 200 bin TL için başvuru yaptı böyle oluncada bankalar krediyi vermedi,aslında vatandaşımızda da sıkıntı var”fadelerini kullandı.

KİRALARDA ARTIŞ OLACAK

Çayır; “ Bu yıl kiralarda da artış söz konusu oalcaktır,çünkü vatandaş 500 bin TL verdiği bir evi de artık 1500 TL ye kiraya versin yani çünkü mülkiyet çok pahalı. Uzun bir süredir evlerimiz 700 – 800 TL bandında kaldı.  Zaten pandemi sürecinden dolayıda öğrenciler kiralık ev arayışındalar yurtlarda kalmadan ziyade kiralık evlere taşınmak istiyorlar. BU süreçten sonra da çok fazla da kiralık ev kalacağını düşünmüyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.