SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Belediyesi’nde görevli bazı zabıtaların geçtiğimiz gün iddiaya göre Ulu Camii civarında kendi tavuklarının yumurtasını satmaya çalışan vatandaşın yumurtalarını kırması hem sosyal medya da hemde ilimizde tepki almaya devam ediyor.

Özellikle hoşgörünün, iyiliğin olması gereken Ramazan ayında zabıta ekiplerinin bir vatandaşa bu şekilde davranmasına kimse anlam veremedi. Mesele eğer görev ve sorumluluk bilinci ise daha bu olaydan bir gün önce perakende sebze meyve hali civarında dilencileri gördükleri halde zabıtların hiç bir tepki vermemesi ve görmezden gelerek yollarına devam etmesi fotoğraf karelerimize yansımış ve çifte standardın nedeni merak konusu olmuştur. Yani buradan şunu mu anlıyoruz dilencilerden  zabıtalar korkuyor mu? Yoksa uğraşmak mı istemiyorlar ?

“KİMDEN NEYİN İNTİKAMI ALINIYOR!”

Diğer yandan ise ortaya çıkan görüntüler sonrasında sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu yaptığı paylaşımda; “ Üç çocuğuna bakmak için Sivas Ulu Cami önünde yumurta satan bir hemşehrimize zabıtaların uyguladığı şiddetin fotoğrafı. Pandemi dönemi destek olmadığınız insanlara karşı bu nefretin, bu öfkenin sebebi nedir? Kimden, neyin intikamını alıyorsunuz? Yazık!” diyerek tepkisini gösterdi. Yine birçok Sivaslı yaptıkları paylaşımlarda ve yorumlarda yaşananlara tepksini dile getirdi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin Sivas Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise; “ Olaya müdahil olan zabıta ekiplerinin yazılı savunmaları alınarak tanıklara başvurulmuştur. Yapılan incelemede olayın tamamen saptırıldığı ve sorumlu zabıta ekiplerinin haksız bir karalamaya maruz kaldığı anlaşılmıştır” denildi.