SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta hava sıcaklıkların iyiden iyiye artmasıyla vatandaşlar ve özellikle gençler soluğu Soğuk çermik’te aldı. Sivas Belediyesi ise vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için Soğuk Çermik’te  birçok yerde çalışmalarına devam ediyor.

Soğuk Çermik havuzlarında vakit geçirenlerden Burak polat; “ Yaz yine geçte olsa Sivas’a geldi havalar ısındı. Bu sıcak havalarda da Sivas’ta deniz ya da açık yüzme havuzları olmadığı için Soğuk Çermik’te ki havuzlara geldik. Gayette iyi yıllardır hizmet veriyor. En azından burada gün içinde serinleyebiliyoruz. Hafta içi olması nedeniyle çok fazla kişide yok bu anlamda da daha rahat. Keşke Sivas’ta büyük aqua parklar olsa da herkes kullanabilse ama yok, imkanı olsa sahil bölgelerine gidiyor olmayanlarda çermikte vakit geçiyorlar. Pandemiden de çıktık yavaş yavaş daha da yasaklar kalkıyor, artık yasaklar kısıtlamalar kış boyu hepimizi bunalttı. En azından vakit buldukça burada serinliyoruz seans aralarında da yemeğimizi yiyoruz” dedi.

Vatandaşlardan Oğuz Demirci ise; “ Keşke Sivas’ta daha güzel daha eğlenceli yerler olsada oralara gitsek ama Sivas’ta böylesi sosyal alanlar çok fazla yok genellikle her yerde parklar falan var ancak kış memleketi olmamız nedeniyle bu tür faaliyet alanlarının süresi kısıtlı olacağı için sanırım o yüzden şimdiye kadar da böyle bir yerimiz olmadı. Ama bunada şükür gelip burda havuzlarda serinliyoruz. Ortamda baya güzel soğuk çermik artık eskisinden de güzel olmuş bir taraftan da çalışmalarda devam ediyor. Yine de memleketimizde mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Soğuk Çermik’te yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Sivas Belediyesi İşletme ve iştirakler Müdürü Murat Cancan; “ Soğuk Çermik’te yıllardır süre gelen alışılmış bir süreç vardı. Eskiden çadır olayı vardı, sonra çadırlar kalktı yerine barakalar geldi. Baraklar da sadece belli bir kesimin yer sahibi olduğu bir alan vardı ve orayı harabe şekilde gösteriyordu. NE bize ne de başka bir vatandaşa faydası vardı. Radikal bir kararla bunları kaldırdık, onların yerine inşallah bütün halkımızın ve Sivas’ın dışından gelecek olan misafirlerimizin kullanacağı artı Soğuk Çermik’in sadece sezonda değil kışında faaliyet göstereceği bir kış turizminde kullanılacak doğa evleri yani bungalovlar düşünüyoruz. Akabinde banyolarda, havuzlarda tadilatlar yapıldı. Dere ıslahı yapıldı. Soğuk Çermik’te yine faaliyet gösteren lokantımızın açık olan yerleri kapatıldı, onun yerine daha güzel yerler oluşturduk” dedi.

Mevcut apart evlerimizde tadilat yaptık, eşyalar değiştirildi diyen Cancan; “ Çocuk oyun alanları içerisine küçük bir halı saha yaptık ve Soğuk Çermik kaplıcamızın etrafını tel örgülerle kapatarak dışardan içeriye gelme ihtimali olan yabani hayvanları engellemiş olduk. Yeşil alanlarımızda otomoatik sulama sistemlerimizi kurduk ve yeni yapılacak bungalov evlerimizin yanı sıra iki adette su deposu yapacağız. Bununla birlikte daha sağlıklı daha düzenli su kullanımını sağlamış olacağız. Bu geliştirerek güzelleştirerek halkımızın hizmetine sunuyoruz. Soğuk Çermik’te ücrete tabii olan hizmetler hakkında da bilgi vermek gerekirse evlerimizin ücretleri 1+1 ler 175TL, 2+1 ler ise 220 TL olarak apart olan evlerimiz. Konaklamalarımız kişi başı değil ev başına geçerli aynı zamanda evlerimizin içerisinde ki banyolarda termal sularımız mevcut. Havuzlarımız ise kişi başı 8 TL, banyolarımız da 20 TL. Turizm potansiyeli olan ülkemizde ki diğer yerlere baktığımız zaman fiyatlarımız oldukça uygun. 2019 yılından beri fiyatlarımız zaten aynı şekilde devam ediyor, havuzlarda seanslarımız 2 saatlik ve sonrasında bu havuzların temizliği yapılır, suyun sirkülasyonu sağlanıyor. Bu sayede aşırı bir kalabalığında önüne geçmiş oluyoruz. Bu sayede de daha rahat bir hizmet sunabiliyoruz”ifadelerini kullandı.

Cancan; “ Bu arada lokantımız tabi eskiden beri vardı ancak vatandaşlarımız bunu pek bilmiyorlardı etrafı açık olduğu içinde rüzgar falan estiğinde pek oturamıyorlardı, şuan etrafını cam balkonla kapattık ve menü fiyatlarımızda şehir merkezi ile aynı, ekstradan bir fiyat farklılığımız yok. Yaptığımız çalışmaları göz önünde bulundurursak gerçekten yıllardır Sivas’ta var olan ve Sivaslıların vazgeçilmezi olan Soğuk Çermik Kaplıcamızı gerçekten daha iyi bir yere getirdik. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Çünkü gelişen Dünya ve değişen insan ihtiyaçlarına bizlerde Sivas Belediyesi olarak elimizden geldğince en iyisi yapmaya gayret göstereceğiz. Hem Sivas hem de ülke genelinde bilinen bir kaplıca olması bizim için önemli, termal suyunun kalitesi ve doğası ile uygun fiyata tatil yapılabilecek en iyi yerlerden birisi diyebilirim Bu anlamda herkesi buraya davet ediyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.