ŞEREF GÜLMEZ

Sivas Valisi Salih Ayhan, İçişleri Bakanlığına bağlı il müdürlükleri ve bağlı birimlerle bir araya geldi.Toplantıda sırayla söz alan kurum müdürleri ve birim sorumluları çalışmaları hakkında Vali Salih Ayhan'a bilgi verdi.Vali Ayhan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binalar ve enkazlarının kaldırılması; uyuşturucu, zararlı maddelerin kullanımı ve bağımlılıkla etkin mücadele konusunda hassas olunmasını, sıkı takip edilmesini istedi ve bu konuda vatandaş duyarlılığının üst seviyeye çıkması için UYUMA Projesi'nin yaygınlaştırılması talimatında bulundu.

ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN

İçişleri Bakanlığının, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile sloganıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak kampanya başlattığını ve ‘2019 Yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edildiğini hatırlayan Vali Ayhan, ilimizde uygulamanın sorunsuz şekilde devam ettiğini belirtti.

DUA ALMAYI İHMAL ETMEYELİM

Vali Ayhan, vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulan Açık Kapı'ya da dikkat çekerek, "O kapıdan giren herkesin mutlaka devletinden bir beklentisi var. Belki tüm talepleri karşılamak mümkün olmayabilir ama mutlu ayrılmalarına, Devletlerinden bekledikleri umudu taze tutmaya vesile olalım. Dua almayı ihmal etmeyelim." dedi. Okulların güvenliği konusunda da bakanlığın önemli projeler geliştirdiğini ifade eden Vali Ayhan, "İl Göç Müdürlüğüne çok önemli işler düşüyor. Suça karışmış yabancı ülke vatandaşlarına müsamaha gösterilmeyecek. Ancak bizlere sığınan, ülkemizin gücüne güvenen ve toplumun yapısına adapte olan misafirlerimize Devletimizin sıcak yüzünü gösterelim." diye konuştu. İlimizin ‘Afet ve Acil Durum Müdahale Planı’nın her daim güncel ve kolay uygulanabilir olmasını isteyen Vali Ayhan, "Sürekli dinamik olun, sorumluluklarınızın ve Bakanlığımızın imkânlarının farkına varın ve topluma bu bilinci verin. Bir şeyler üretin. Disiplinden asla taviz vermeyin. Personellere eğitim verin, kendinizi yenileyin. Vatandaş odaklı üreten kurum olmaktan hiç bir zaman taviz vermeyin." dedi. Valilik ek binada gerçekleştirilen toplantıya; ilgili Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdür V. Aykut Turan ile Valilik Özel Kalem Müdürü, İl Afet ve Acil Durum Müdürü, İl Basın ve Halka İlişkiler Müdürü, İl Göç İdaresi Müdürü, İdare ve Denetleme Müdürü, İl İdare Kurulu Müdürü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü, İl Yazı İşleri Müdürü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü, Bilgi İşlem Müdürü, İdari Hizmetler Müdürü, SODES Proje Ofisi, Açık Kapı ve AB Bürosu katıldı.