İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy yeni eğitim öğretim yılının açılmasından dolayı bir mesaj yayınlayarak öğretmen, öğrenci ve velilere nasihatlerde bulundu. Eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Altınsoy, ‘’Bilinmelidir ki; ülkemizin bilimsel, teknolojik ve ekonomik alanda olduğu kadar, insani değerler bağlamında da gelişmesini sağlayacak en önemli unsur eğitimdir. Eğitimciler olarak bizler, böylesine stratejik öneme haiz bir alanda çalışıyor olmanın bizlere yüklediği sorumluluğun farkındayız. Onun içindir ki omuzlarımızda taşıdığımız bu yükün bilinci ile gelecek nesilleri yetiştirmenin uğraşındayız’’ dedi.

Sivas’ta resmi ve özel 851 kurumda yaklaşık 9000 öğretmenin, 120 bin öğrenciyle buluştuğunu belirten Altınsoy mesajında, ‘’Yaz boyu yapılan çalışmalarla 330 yeni aday öğretmenimiz 6 aylık eğitimlerini tamamlayarak eğitim ordumuza dâhil oldular. Ayrıca yeni açılan okullarımızda 336 derslik eğitime kazandırıldı ve 160 okulun da tadilatları tamamlanarak yavrularımız için nezih mekânlar haline getirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz ders kitaplarını öğrencilerimizin masalarında hazır buldular. Tüm bu gayretler, yarınlarımızın mimarı olan yavrularımızın eğitimi içindir.

Değerli veliler, en büyük kaygınızın çocuklarınızı geleceğe hazırlamak olduğunu biliyoruz. Bizler de sizlerle aynı kaygıyı taşıyoruz. Bu amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle her daim okulunuzu ve öğretmenlerimizi ziyaret ediniz. Eğitimin yalnızca diplomadan ibaret olmadığını, ilimin yanında irfanın; maddiyatın yanında maneviyatın, kazanmanın yanında kazandırmanın, yaşamanın yanında yaşatmanın da gerektiğini unutmayınız. Yavrularımızın yalnız öğretimi ile değil eğitimi ile de ilgileniniz. En büyük yatırımın bu dünyada hayırlı evlatlar bırakmak olduğunu unutmayınız’’ dedi.

VATANSEVER NESİLLER YETİŞMELİ

Mesajında öğretmenlere seslenen Altınsoy, darbe girişimini ve darbeye karşı milletin verdiği mücadeleyi hatırlatarak, ‘’Sevgili öğretmenlerim, 15 Temmuz darbe girişimi sizlerin ve bizlerin sorumluluğunu kat be kat arttırmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal ya ölüm.” hitabından olduğu gibi 15 Temmuz darbe gecesinde milletimiz, ölümü pahasına istiklali seçmiş ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile darbecilere karşı koymuştur. Değerli meslektaşlarım, bu darbe girişimi gösterdi ki yabancı güçlerin ülkemizi işgaline karşı Çanakkale’de, Anafartalar’da, Doğu Cephesinde olduğu gibi yüreği vatan aşkı ile çarpan, ülke menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan bir nesillerin yetişmesi elzemdir. Böyle bir nesil, sizlerin gayretleri ile yetişecektir. Yolumuz uzun, yükümüz ağır ama inancımız tamdır.

Yirmi birinci yüzyılın hızla değişen dünyasında yeniliklere ayak uydurmak, öğrencilerimizin ilgisini derslere yöneltebilmek sizlerin yoğun gayretine muhtaçtır. Öğrencilerimizle gönülden kurduğunuz organik bağlar. Çok kısa sürede meyvesini verecektir. Bizler mum misali etrafını aydınlatırken kendisini feda eden bir mesleğin temsilcileriyiz. İnanıyorum ki gayretlerinizle ülkemizi müreffeh yarınlara taşıyan, ilmi talep eden hülasa ‘talebe’ olan yeni bir nesil yetişecektir’’ dedi.