MEHMET TIRPAN

Engelli, yaşlı ve evde bakım hizmeti veren ve geliri düşük olan 5 bin 834 kişiye aylık bin 657 TL bakım ücreti verildiğini aktaran Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, Kimsesizlere sahip çıkıldığını, yeni evlenecek çiftlere eğitimler verildiğini ve boşanma aşamasında olan çiftlere de psikolojik destek verilerek takip altına aldıklarını söyledi.

İlk olarak yürütülen evde bakım hizmeti ile ilgili bilgiler veren İl Müdürü Harun Tan, “Evde bakım hizmeti alan vatandaşları evlerinde ziyaret ediyoruz. Kurum olarak herhangi bir aksaklık olup olmadığını kontrol ediyoruz. Devletimizin imkanları oldukça güzel. Bu imkanlardan vatandaşlarımız rahat bir şekilde yararlanıyor. Aynı zamanda insanları teşvik ediyor ve maddi destek veriyoruz” dedi.

Katıldığı bir programda 2 bin 153 aileye de sosyal ekonomik destek verdiklerinin altını çizen İl Müdürü Tan, “Aile, kadın, engelli, yaşlı ve çocuk bakımı alanlarında hizmet veriyoruz. Kimsesizlere, engellilere, yaşlılara, kadınlara yani gerçekten zor durumda olan herkese devletimiz kucak açıyor. Sivas’ta bu alanla ilgili 7 tane bakım evimiz var. Bakım evlerinde 910 kişi kalıyor. Bakım evlerimizde kalan kişilerin her ihtiyaçları karşılanıyor. Sosyal aktiviteler yapılıyor. Belirli gün ve haftalarda bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Çok ihtiyaçlı ailelerin 0-18 yaş arasındaki çocuklarına ve Üniversite çağındaki gençlere sosyal ekonomik destek kapsamında belirli bir miktar para veriyoruz. Destek verirkende vatandaşların gelir durumuna, çocukların durumuna bakıyoruz. İnceliyoruz. Eğer gerçekten ihtiyaçlı ise anne veya babanın sağlığı yerinde değilse veya bir vefat söz konusu ise destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“44 ÇİFTİMİZDEN 38’İ BOŞANMAKTAN VAZGEÇTİ”

Valilik öncülüğünde 8 kurumla birlikte ortak kurulan Aile Eğitim Merkezinde de yeni evlenecek kişilere eğitimler verdiklerini ve boşanma safhasına gelen ailelere de psikolojik destek verildiğini vurgulayan İl Müdürü Tan, “Aileleri ayakta tutmak için gayret gösteriyoruz. Aile Eğitim Merkezimizde ailelerin sorunlarını dinliyoruz ve yol gösteriyoruz. Boşanma aşamasında olan kişileri Sosyal Hizmet Uzmanları ve Psikologlarımızla görüştürüyoruz. Boşanma sebebinin detayına inildiğinde aslında bazen çok ufak tefek sorunların olduğu gözlemleniyor. Psikologlarımız eşlerle görüşmeler yapıyor ve yol haritası çiziyor. Bu şekilde boşanmak isteyen 44 çiftimizden 38’i boşanmaktan vazgeçti. Artık kesin olarak boşanmaya karar vermiş ailelere de sağlıklı boşanmanın yollarını anlatıyoruz. Bu sayede kadın cinayetlerinin de önüne geçmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“YENİ YUVA KURACAK ÇİFTLERE EĞİTİMLER VERİLİYOR”

Yeni kurulacak ailenin güçlü olması konusunda da ciddi çalışmalar yaptıklarının altını çizen İl Müdürü Harun Tan, “Evlenecek çiftlerimize eğitimler veriyoruz. Yeni bir hayata başlayacak çiftlere önlerindeki süreçte nelerle karşılacakları ve neler yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Kısacası yeni evlenecek çiftlere rehberlik yapıyoruz. Ailenin daha sağlam temele atılması için yol gösteriyoruz. 1 yılda bin 148 görüşme yapıldı ve 340 çiftimiz eğitimlerden faydalandı. Mesai saatlerinde gelemeyen çiftlere de akşamları ve hafta sonları online eğitim verdik. Sivas’taki birliktelik açısından devlet büyüklerimize gerçekten teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.