YÜKSEL MENEKŞE

Sivas, Kayseri ve Yozgat illerini kapsayan ORAN Kalkınma Ajansı, Kasım ayı toplantısını Sivas’ta gerçekleştirdi. Bölgeye yatırımcı çekmek, bölgedeki girişimcilik kültürünü geliştirmek, bölgenin kalkınmasını sağlayacak projeleri hayata geçirmek hedefi ile faaliyet gösteren ajansın çalışmaları, 3 vali tarafından görüşüldü. Toplantıya Sivas Valisi Davut Gül, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Sami Aydın katıldı. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç toplantı öncesi yaptığı açıklamada, ‘’Ekim ayında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile Erciyes Teknopark ortaklığında ‘Benim İşim Girişim’ isimli teknoloji tabanlı iş fikirlerinin başvurabildiği bir yarışma duyurusuna çıkılmış idi. 16 Kasım 2017 tarihinde tamamlanan süreçte 270 başvuru alınmıştır. Ön elemeyi geçen fikirler 24 Kasım 3 Aralık arası katılacakları Girişimcilik kampının ardından iki jüri değerlendirmesine tabii olacaklardır. Tüm katılımcılara ve Erciyes Teknopark yönetimine en içten teşekkürlerimizi sunarız.

Ayrıca Kayseri Valiliği tarafından yürütülen ‘Kentimi Tanıtmaya Gönüllüyüm’ projesi kapsamında, Kayseri merkez ve ilçelerinde bulunan 67 okulda, yerel yazarlarımız öğrencilerle buluşarak onlara Kayseri’nin kent kimliği ve tarihi hakkında seminerler vermeye başlamıştır. Proje eğitim-öğretim yılı sonuna kadar devam edecektir. Yozgat’ın Sarıkaya ilçe merkezindeki tarihi Roma hamamı kalıntıları gün yüzüne çıkartılıp, turizme kazandırılmaya çalışırken dünyada Sarıkaya ile beraber iki şehirden biri olan İngiltere’nin Bath şehrine ilimizden bir heyet çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Sivas Maden Kenti Zirvesi ajansımız, Sivas Valiliği ve diğer ilgili kurumların işbirliği ile düzenlendi. Madencilik ve enerji konusunda çeşitli bildiri ve sunumların yapıldığı zirvede Sivas ilimizdeki çeşitli maden rezervlerinin daha etkili kullanımının sağlanması için adımlar atılması kararlaştırılmıştır. Ajansımızın çalışmalarının bölge illerimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ederim’’ dedi. Açılış sonrası ajansın yaptığı faaliyetler ve yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırıldı.