YÜKSEL MENEKŞE

Fethullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu sanık eski Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ın mahkemesi önceki gün görüldü. Sağır 15 Temmuz gecesi belli bir saate kadar Sivas valiliğinde, Vali Gül ve beraberindeki protokole eşlik etmiş, ilerleyen günlerde ise ismi cuntacıların sıkıyönetim listesinde olduğu için tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sağır son duruşmada suçlamaları reddederek, Sivas’ta hiçbir kalkışma olmadığını vurgulayarak, ‘’Sivas’tan Ankara’ya Özel Harekât polisi istendi. Ankara'ya özel harekât polisinin istenmesi demek Sivas'ta bir kalkışmanın olmadığının en açık delilidir. Sivas'ta bir kalkışma olsaydı Ankara'dan ekip istenmezdi" ifadesini kullandı. 

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, bir sonraki duruşmada Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'in tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Dava savcısı, 15 Temmuz gecesi sanığın belli bir saate kadar il protokolü ile birlikte valilikte olduğunu, bu nedenle Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'in tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu. Talebi kabul eden heyet 19 Aralık tarihine yapılacak duruşmada tanıkların dinlenmesine karar verdi.