YÜKSEL MENEKŞE

Sivas’ın her alanda gelişimi için gecesini gündüzüne katarak çalışmalar sürdüren Vali Davut Gül, ‘çat kapı okul ziyaretleri’ gerçekleştiriyor. Okullardaki aksaklıkları yerinde görmek, öğrencileri, öğretmenleri ve yöneticileri dinleyerek sorunların çözümüne yönelik yerinde incelemeler yapan Vali Gül, son okul ziyaretlerinde Danişment Ortaokulunu da inceledi.

Danişment Ortaokulunun binası, bir yıllık mazisi olmasına rağmen yüklenici firma hataları iddiasıyla ‘Yeni yapılan okul dökülüyor’ başlığı ile gazetemizde haber olmuştu. Veliler okul binası, bahçesi ve eğitimde sıralamanın geride kalması nedeniyle şikâyetlerini dile getirerek yetkililere seslenmişti. Vali Davut Gül’ün okulu ziyareti ise veliler tarafından memnuniyetle karşılanarak, ‘’Sayın valimiz olumsuzluklara karşı çok duyarlı. Bu konulardaki hassasiyetini biliyoruz ve çalışmalarında başarıların devamını diliyoruz’’ dediler. Ziyaret hakkında valilikten yapılan açıklamada, ‘’ Vali Gül daha sonra Yeni Mahalle'de bulunan Danişment Ortaokulu'na geçti. Burada da okulun tüm donatılarını gezerek, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Gül, öğretmenlere çeşitli tavsiyelerde bulundu’’ denildi.

Vali Davut Gül diğer okul ziyaretlerini ise 4 Eylül Ortaokulu ve TOKİ Şehit Uzman Çavuş Bahattin Erturhan Ortaokulu’nda gerçekleştirdi. Okullardaki gezilerinde okul idaresi ve öğretmenlerle toplantı yapan ve çocukların daha iyi eğitim alması noktasında fedakârlık isteyen Vali Gül, her öğrenciyi kendi çocukları gibi görmelerini ve çocukların sosyal bir faaliyetle ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.

Eğitimcilere kapılarının her zaman açık olduğunu vurgulayan Gül, okulun genel temizliği ile güvenliği konusunda hassas olunması talimatı verdi.