HÜSNE AKKAYA

Sivas Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül merkeze bağlı 32 kilometre uzaklıkta ki Kahyalı köyünde iftar yemeğine katıldı.

İftar öncesi ilk olarak köy halkı ile sohbet eden Vali Gül, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Daha sonra köy okulu bahçesinde kurulan iftar sofrasına geçildi. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dualar okunarak hep birlikte oruçlar açıldı.

Programda konuşan Vali Gül, zaman zaman köylerimizde hazırlanan iftar sofralarına katıldığını belirterek; “Amacımız bir sofranın etrafında buluşabilmek, sizler bugün burada bu mutluluğu bize yaşattınız. Yediden yetmişe hepinizin burada olması, bu sıcaklığı göstermesi bizi çok mutlu etti. Ramazan ayı vesilesiyle varsa aramızda ki kırgınlıkların ortadan kalkması temennisiyle şimdiden kadir geceniz, Ramazan bayramınız mübarek olsun.” Dedi.

Vali Davut Gül ve Eşi Gülden Gül, iftar sonrası köy halkıyla köy odasında bir araya geldi.

Ulaşımdan altyapıya, içme suyundan eğitime kadar birçok konuda köylülerle sohbet eden Vali Gül, köylerimize yönelik yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler vererek en kısa sürede belirtilen tüm eksikliklerin ve sorunların giderileceğini söyledi. Köy odası ziyaretinde bazı İl Genel Meclisi üyeleri de yer aldı.

Vali Davut Gül, Sivas-Ankara karayolu üzerinde 24 saat kesintisiz şekilde kontrol ve denetimlerini sürdüren polis ekiplerini ziyaret etti.

Uygulamalar hakkında bilgiler alan Vali Gül, bazı sürücüler ve aileleriyle de sohbet ederek iyi yolculuklar diledi.