ÇETİN POLAT

2016-2017 eğitim öğretim döneminin sona ermesinin ardından ilçe milli eğitim müdürleri ve ilgili şube müdürlerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim kalitesinin artırılması ve sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla her ay bir ilçede düzenlenen ilçe milli eğitim müdürleri toplantısı, Vali Davut Gül başkanlığında Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Büyük gayretler gösterilerek bir eğitim-öğretim döneminin son bulduğunu belirten Vali Davut Gül,  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın memleketinin Sivas olması nedeniyle Milli Eğitimde ki en iyi uygulamaların Sivas’ta olması gerektiğini söyledi. Öğrencisinden öğretmenine, velisine kadar daha fazla gayretin ortaya çıkması gerektiğini aktaran Gül; “Her geçen sene bir öncekinden daha iyi gidiyoruz. Son 3 senenin rakamları onu gösteriyor. Gelecek senede bu seneden daha iyi olma durumundayız. Dolayısıyla da önümüzde iki aylık bir süre var. Bu iki aylık süreyi daha çok, gelecek eğitim öğretim döneminde neleri yapmamız gerektiği şeklinde planlamayla geçmesi lazım. Bunu yaparken önümüzde hükümet politikaları var. Tekli eğitime geçmek, okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması ve dördüncü sınıftan beşinci sınıfa geçerken dil eğitiminin çözülmesi. Bu üçü, Türkiye’nin her tarafında merkezi olarak konulan bir politika. Onun ötesinde de zaman zaman Milli Eğitim Bakanlığında zaman zaman Sayın Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği konular var. Bunları hatırlatmakta fayda görüyorum. Bunların başında değerler eğitimi geliyor. Aileler çocuklarını bize emanet ediyorlar. Biz bu çocukları ailelerin kendi evlatlarına verdiği eğitim gibi bir eğitim verme durumundayız. Ondan daha iyisini verme durumundayız. Dolayısıyla da değerler eğitimiyle ilgili bizim bir takvimimizin olması lazım.” dedi.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda da, çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulmasıyla ilgili öğretmeninden öğrencisine, velilerden, idarecilere kadar herkese büyük görevler düştüğünü ifade eden Gül; “Bunun bir yol haritasının olması gerekiyor. Çocukların mümkünse her branşta sportif aktivitelerle ilgilenmeleri gerekiyor. Sivas, Güreş başta olmak üzere geleneksel sporlarla ilgili ciddi anlamda alt yapısı olan bir şehrimiz. Dolayısıyla da bizim çocukları sportif aktivelere yönlendirmemiz gerekiyor. Ve o sportif aktivitelerde de bir başarı sağlamalarını bekliyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin mutlaka olması lazım. Bu bizim olmazsa olmazımız. Akademik başarının takipçisiyiz. Bir okulda birkaç kişinin münferit başarılarından ziyade genel bir başarının olması ve o yükselişin olması gerekiyor. Güvenlik kamerası eksikliği olan okullarımız varsa, mutlaka hem okul içerisinde, hem okul bahçesinde, hem de okulun etrafını gören yerlerde bu imkânı sağlamamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Eğitimde ki kaliteyi artırmak için hiçbir mazeretin olmadığını dile getiren Vali Gül; “Kendimizle yarışmamız, en iyisini yapmamız lazım. Okulların fiziki eksiklerini çevre illerimizden daha kolay çözüyoruz. Derslik sayılarımız çok iyi. Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız çok iyi. Taşımayla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Velilerimizin öğrencilere olan ilgisi çok iyi. Huzurlu bir şehir. Daha başarılı olacağız. Akademik anlamda başarı, sosyal ve kültürel anlamda başarı ve sportif anlamda başarı yakalayacağız. Spor salonlarını, çok amaçlı salonları, laboratuvarları, kütüphaneleri bizim olabildiğince kullanmamız, çocuklara açmamız lazım. Ödüllendirme mekanizmasının objektif, elle tutulur olabilmesi lazım. Ben Kangal’da ya da Divriği’de ya da Gölova’da bir öğretmeni neden ödüllendirmemiz gerektiğini ya da bir öğretmenle ilgili neden yasal işlem yapmamız gerektiğini bilmem gerekiyor.” şeklinde konuştu.