SEYİT ÖMER YILDIZ

İl Genel meclisi Kasım ayı toplantılarının son oturumunda 2021 yılı bütçesi için 195 milyon liralık bütçenin kabulünün ardından Vali Salih Ayhan İl Genel Meclisinde kapanış konuşması yaptı.

Ayhan; “Kasım ayı içerisinde birçok gündem maddesini görüşerek, il genel meclisi toplantılarında ‘İl Özel İdaresi'nin 2021 Yılı Bütçesini ve Yatırım Programını belirlemek için büyük gayret gösterdiniz. Bu çalışmalar ve istişareler doğrultusunda Sivas İl Özel İdaresi’nin 2021 yılı bütçesi 195 Milyon TL olarak kararlaştırıldı. Öncelikle Sivas İl Özel İdaremizin 2021 Mali Yılı Bütçesi ve Yatırım Programı’nın şehrimize ve köylerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim, gayretlerinizin her bir köşede hissedilmesini nasip etsin, birliğimizi ve beraberliğimizi de daim etsin” dedi.

Vali Ayhan; “ Sivas için düşüncelerimizi, projelerimizi, fikirlerimizi ve çalışmalarımızı bu bütçe ile sınırlandırmadığımızı özellikle belirtmek istiyorum. Hayallerimizin sınırları yok, dolayısıyla projelerimizin de sınırı yok. Çünkü, geçmiş yıllarda ve mesleki hayatımda şunu tecrübe ettim ki iyi proje, makul proje, emek verilen ve inanılan proje her zaman kendi kaynağını kendi buluyor, halk tarafından da kabul görüyor. Bunu geçmişte Et Entegre, Yıldız Dağı Kayak Merkezi gibi vizyon projelerimizde tecrübe ettik. Et Entegreye 5 milyon Kayak Merkezine 10 milyon ile girdik. Bugün toplamda sadece iki yatırımın değeri 500 milyon Allah, devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.

Ayhan; “ 2021 bütçesinin daha çok üretim odaklı, daha çok proje bazlı düşünülmesi bizi ziyadesiyle mutlu etti. Meclis üyelerimizin 1 metre yoldan 1 metre parke taşından bir kamyon kum düşüncesinden daha ziyade; bu şehre daha neler kazandırabiliriz, büyük projeler neler olabilir, geleceği nasıl yakalarız kırsal kesime beton vs. düşüncesinden daha ziyade üretim odaklı neler yapılabilir? fikirleri ziyadesiyle bizleri mutlu etti” diyerek açıklamasını sonlandırdı.