MEHMET TIRPAN

Vali Salih Ayhan, Sivas’ta programa alınan tüm işlerin devam edeceğini, 2019 yılında ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir daralma değil, özgün ve farklı finansmanlarla kapasitenin artırılacağını söyledi.

Bakanlıklardan gerekli desteklerin alınacağının altını çizen Vali Ayhan, “Oynanan ekonomik oyunlar nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşanıyor ancak. Bizler bu oyunu bozduk. Sivas’ta hiçbir iş yarım kalmayacak. Tam aksine projelerimizi daha hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Şehir dinamikleri bir bütün olursa başaramayacağız hiçbir şey yok” dedi.

Yılmadan, bıkmadan yerinde projeler üretilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Ayhan, “Bin 233 köyümüz ve 700 civarında da mezramız var. Her köye her mezraya hizmet götürüyoruz. Sivas İl Özel İdaresi kırsal sendromundan kurtulması lazım. İl Özel İdaresi sadece yol, kanalizasyon ve içme suyunu getiren bir kurum değil şehrin geleceğine dair vizyon projeler yapacak. Bugün geldiğimiz noktada 226 milyonluk 10 bin kişilik yurt projesini yürüttük. Bunu iyi bir teknik kapasite ile yürüttük. Bundan sonrada vizyon projeler yürütülecek. Sivas adına güzel bir yatırım oldu. Kaybedecek vaktimiz yok. Bir işi ertelemek felakettir. Genciz sağlığımız yerinde. Et ve Süt kurumunda 650 ton stokta et var. Kesimler devam ediyor. Kesim kapasitesinin artırılması için çalışmalar sürüyor. 30 milyonun üzerinde bir yatırım yapıldı. Sivaslı besicilerin hayvan kestirmesi için neler yapılabilir bunları araştırıyoruz. Çevre illerden hayvan kesimi yaptırılıyor. Kesilen hayvanlarının etlerinin bir kısmı askeriyeye gönderiliyor. Şuan hiçbir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.