Mehmet TIRPAN

Yıkılan Vakıflar İş Hanının yerine yapılması planlanan proje halen kamuoyuna açıklanmadı. Proje anlaşmazlıkları nedeniyle konuyu mahkemeye taşıyan Vakıflar Genel Müdürlüğünün de açtığı davayı geri çektiği öğrenildi.

Katıldığı il koordinasyon toplantısında konuya ilişkin net olmasa da kısa bilgiler veren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bekleyen projeleri olduğunu projelerle ilgili bir araya gelerek mutabakata vardıklarını söyledi.

Bundan sonraki işlerin sadece yazışmayla yürütüleceğinin altını çizen Bilgin, “Eski yıkılan Vakıflar iş hanının yeri ile ilgili Vakıflar Genel Müdürü ile görüştük. Projenin neden onaylanmadığı ve neden açılan davanın geri çekilmesi gerektiğini uygun bir dille ifade ettik. Kendileri de davayı geri çektiler” dedi.

Ankara’ya gerekçelerle herhangi bir konu anlatıldığında hiçbir sorun kalamayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Bilgin, “Sahayı en iyi biz biliyoruz. Eğer biz sahayı ve beklentileri biliyorsak Ankara’yı ikna edememe gibi bir durumumuz yok. Konuyu Genel Müdürümüze aktardık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas’a geldiği gün kendisi de geldi mutabık kaldık ve Sivas’ın bir sorununu çözdük. Sivas Belediyesi olarak bu konuda kamuoyu ile iş birliği yaparak çalışma yapacağız. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının tek derdinin hizmet etmek olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

ÇÜRÜK RAPORUNUN ARDINDAN 1 AYDA YIKIM TAMAMLANMIŞTI

Vakıflar İş Hanına çürük raporu verilmesinin ardından bina yaklaşık 1 ay içerisinde tamamen yıkılmıştı. Vakıflar çarşısının yerine yapılacak yeni binanın projesi Taşhan’ın duvarına asılarak Sivaslılara görücüye çıkartılmıştı. Ancak Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesinin itirazları üzerine 8 kat olan proje iptal edilmişti. Son derece modern bir görünüme sahip olan yeni binanın mimarisinin tarihi Taşhan çarşısı ile uyuşmaması nedeniyle proje eski Sivas Valisi Davut Gül tarafından projenin değiştirilmesi için talimat vermişti. Talimatın ardından Taşhan’ın duvarında asılı olan projenin resmi de kaldırılmıştı. Birkaç proje hazırlanmasına rağmen hiçbir proje üzerinde fikir birliğine varılamamıştı. Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, konuya ilişkin en son yaptığı açıklamada Vakıflar İşhanı’nın 4 kat üst kısım ve 3 katta yerin altı olmak üzere 7 kat şeklinde planlandığı açıklamıştı. Mevcut projede kabul görmeyince konu yargıya taşınmıştı.