MELTEM DUMAN

İlimizde kış aylarının hissedilmeye başlandığı şu günlerde akıllara Dünyayı kavuran salgının soğuk hava ile tekrar geri gelme ihtimali nedir? sorusu  geliyor. Virüsün nezle semptomları ile karma bir hastalık haline gelmesinin ise insan bağışıklığını ne derece olumsuz etkileyeceği henüz bilinmiyor. Bu durum da vatandaşları şimdiden endişelendiriyor.

Covid’li bir kış ayı öngörüsünde bulunmak oldukça zor. Kafalarda  karmaşık, belirsizlikler hakim olsada kış ayında vatandaşların tutumları ve aldıkları önlemler vaka artış-azalışını tetikleyecek.

Mevsim geçişlerin solunum enfeksiyonlarına, nezle gibi mevsimsel vakalarında yayılması ve korona virüsüne karşı bağışıklığın düşmesine neden olabileceği düşünülüyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan vatandaşlar, “Kış ayı ufaktan yüzünü göstermeye başladı. Evlerimizi havalandıramıyoruz eskisi gibi. Mevsim geçişleri dolayısıyla nezle, bronşit gibi semptom enfeksiyonel rahatsızlıklarla artık mücadele etmeye başlayacağız. Tabi bizi korkutan korona virüsün kış ayında daha çok artış sağlaması. Çünkü hareket alanımız daralıyor ve kapalı ortamda uzun soluklu kalacağız. Bilindiği üzere virüs hava ile yayılıyor. Umarım bu sene az vaka ile kışı çıkartırız. Elimizden geldiğince bağışıklığımızı kuvvetlendirici tarzda yiyecek tüketip maske, sosyal mesafeye dikkat edeceğiz”  dediler.