MELTEM DUMAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, yüz yüze eğitime geçişten sonra, kampüste henüz herhangi bir vaka ile karşılaşılmadığını söyledi.

Aşılanmanın artması ve vaka sayısının azalmasıyla normal yaşama dönülmeye başladığını aktaran Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, yüzyüze eğitimin sekteye uğramaması için gerekli tedbirlerin alındığının altını çizdi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Yıldız, “Eğitim-öğretime başlamadan önce dekanlarımızla müdürlerimizle bir araya geldiğimizde bazı tedbirler üzerinde durmuştuk. Bu tedbirlerin hepsi şuanda yerine getirdik. Öğrencilerimizin bir anda kantinde yahut okulda kalabalık şekilde bulunmasını önlemeye yönelik de çalışmalar yapmıştık. Giriş saatlerini farklı farklı saatlere koyduk. Teneffüs saatleri farklı. Bundan dolayı da şuanda her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Bu sene birinci yerleştirme ve ikinci yerleştirme sonucunda üniversitemizin doluluk oranı yüzde 73 oldu. Türkiye genelinde şuanda yüzde 76 bütün üniversitelerin doluluk oranıdır. Üçüncü yerleştirmeler sonucunda da inşallah yine öğrenci bekliyoruz. İkinci yerleştirme sonucunda 286 tane öğrencimiz geldi. Yüksek okullarımızda 39 bin 136 doktora ve yüksek lisanslar 3 bin 662, 2 bin 460’da yabancı öğrenci sayımız var şuanda. 47 bin 700 gibi bir sayıya ulaştık. Yabancı öğrenci sayımızda her sene yükselme oluyor. Şuana kadar verdiğimiz kabul mektuplarıyla birlikte üçüncü yerleştirme sonucunda da inşallah 50 bin’i bulacağız gibi geliyor “şeklinde konuştu.

Son olarak Yıldız, 2021 yılında pandemi dolayısıyla 9 bin 660 öğrencinin mezun olduğunu, böylelikle diğer yıllara nazaran geçtiğimiz 2 yıl da  en çok mezun verildiği dönemler olarak kabul edileceğini ifade ederek sözlerini sonlandırdı.