Spor Toto Süper Ligin 28’nci haftasında Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Konyaspor ile Sivasspor 1-1 berabere kaldı. Cumartesi günü oynanan mücadelenin ilk yarısında Ömer Ali ve Diabate’nin attığı gollerle takımlar sahadan birer puanla ayrıldı. Bu sonuçla Konyaspor ligdeki puanını 36’ya, Sivasspor ise 35’e yükseltti.

KAYSERİ MAÇINDAN 4 FARKLI İSİM

Süper ligin 28’nci haftasında Konyaspor ile deplasmanda karşılaşan Sivasspor’da, ligin 27’nci haftasında Kayserispor ile oynanan maçta 11’de sahaya çıkan 4 farklı isim Konya’da ilk 11’de sahada yer aldı. Ali Şaşal Vural, Kone, Ziya Erdal ve Fatih Aksoy, Konyaspor maçında yedek kulübesinde müsabakaya başladı. Konya maçında, Tolgahan Acar, Uğur Çiftçi, Papp ve cezası sona eren Mattias 11’de müsabakaya başlangıç yaptılar.

KONTROLLÜ FUTBOL

Konyaspor ile Demir Grup Sivasspor arasında oynanan maçın ilk yarısında ekipler kontrollü futbolu tercih etti. İki ekipte takım halinde topun arkasına geçerek savunma yaparken, iki ekibinde hızlı hücum ve savunma arkalarına atılan uzun toplarla pozisyon ürütmek istedikleri gözlendi. Konyaspor’un, Ömer Ali ile bulduğu golde Fofana, Sivasspor’un Diabate ile bulduğu golde Emre Kılınç yaptıkları asistlerle öne çıktı. Mücadelenin ilk yarısı karşılıklı atılan birer golle 1-1 berabere sonuçlandı.

İKİ TAKIMDA KAYBETMEK İSTEMEDİ

Konyaspor ile Sivasspor arasında oynanan müsabakanın ikinci yarısında iki takımda kaybetmemek için sahada yer aldı. Kale önü pozisyonu yaşanmayan ikinci yarıda oyun 75’nci dakikadan sonra hızlı futbola sahne oldu. Ancak iki ekipte oyunu fazla riske etmeyince müsabaka ilk yarıda atılan birer golle 1-1 berabere sona erdi.

BEKLENEN İLGİ OLMADI

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan Atiker Konyaspor, Demir Grup Sivasspor müsabakasına beklenen ilgi olmadı. Maçın Cumartesi ve saat 16’da olmasından dolayı beklenen ilginin olmadığı mücadeleyi az sayıda Sivassporlu futbol severde konuk tribününden takip etti. 42 bin kapasiteli stadyumda müsabakayı 10 bin 304 biletli taraftar takip etti.  

YİNE YENİŞEMEDİLER

Süper ligde Konyaspor ile Sivasspor bu sezonki oynadıkları maçlarda birbirlerini yenme başarısı gösteremediler. Sivas’ta ligin ilk yarısında oynanan müsabakada 0-0, Konya’da oynanan ikinci mücadele ise 1-1 berabere sonuçlandı.