HÜSNE AKKAYA

 

 

 

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele günü dolayısı ile mücadele konusunda görev alan 10 kişiye Vali Davut Gül tarafından teşekkür belgesi verildi.

Burada konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, “Biz burada bugün 10 kişiyi ödüllendireceğiz ama bundan üç dört katı da hem ilçelerimizde hem de il merkezimizde bu konuda özveri ile çalışan hem sivil toplum kuruluşlarımız var hem de memurlarımız var. Uyuşturucu ile mücadele toplumsal olarak yapmamız gereken bir konu. Sadece devletimizin değil bireyler olarak, vatandaşlar olarak, anne babalar olarak hepimizin sorumluluğunda olan bir konu” dedi.

 

Vali Davut Gül ise özellikle terör ile mücadelenin,  terörün finansmanının önlenmesinin daha sağlıklı yapılabilmesi için bunun ekonomik kaynaklarının kesilmesi gerektiğini belirtti. Vali Gül, “Terör örgütlerinin finasman kaynaklarının başında uyuşturucu geliyor. Gençlerimiz bizim geleceğimiz ve bu çocuklara sahip çıkmamız gerekiyor. Bu devletin hem anayasal bir görevi, hem de bir anlamda toplumun korunması hem de kendi bekasının korunmasının sağlanması için uyuşturucu ile mücadeleyi etkin ve kararlı bir şekilde yapması  gerekiyor. Şuanda yapılan iş o. Özellikle sınırlarımızda uyuşturucunun ülkemize girişinin engellenmesi, ülkemizde belirli yerlerde bunun ekiminin, üretiminin yapılmasının engellenmesi, şehirlerde ticaretinin, özendirilmesinin, bir şekilde istismarının engellenmesi… Devletin bu yönde bir kararlılığı var. Ama sivil toplum kuruluşlarının, gönüllülerin desteği olmadan da burada  başarılı olmak imkansız. O yüzden herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bu sene özellikle milli eğitim bakanlığı ile içişleri bakanlığı arasında yapılan protokol ile okulların kamera sistemleri merkezi bir şekilde yapılacak. ASELSAN alt yapısını yapacak. Ve bunlar mobeseye kayıtlı olacak. Bu şekilde okullarda ve çevrelerindeki olumsuzluklar mobese ile 24 saat takip edilebilecek. Ama teknik alt yapıyı ne kadar yaparsak yapalım insan olmayan ve insanın dokunmadığı hiçbir şeyin başarılı olma ihtimali yok. O açıdan ben sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Gül daha sonra uyuşturucuyla mücadelede görev alan 10 kişiye teşekkür belgesi takdim etti.