MELTEM DUMAN

Fiyatların artması ile birlikte şşlerinin geçmiş yıllara oranla düştüğünün altını çizen pastırma esnafı Nevzat Güler, yeni yıla yaklaşılmasına rağmen işlerinde hareketliliğin pek olmadığını söyledi.

Son zamanlarda yapılan zamların etkisiyle vatandaşların ucuz sucuk ve pastırma bulma arayışına girdiğine değinen esnaf Nevzat Güler, “Pastırma fiyatları maalesef ki değişiyor. Ay ay listesini tuttuğum için şunu söyleyebilirim ki kat kat artışlar oldu. Bize geliş maliyeti de yükseldiği için ister istemez yansıttık fiyatlarımıza. Ancak bu yıl yılbaşının yaklaşmasına rağmen yine de durgunluk yaşıyoruz. İnsanlar sucuk ve pastırma yiyemez hale geldi. Normal zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için mecbur boğazından kısıyorlar” dedi.

Vatandaşların ucuz ürünlere değil kaliteli ürünlere rağbet göstermesi gerektiğini ve kaliteli ürünlerden de yiyebilecekleri kadar alması gerektiğini belirten Güler, “Pastırmayı ya da sucuğu et gibi düşünmemiz gerekiyor. Bir manava gittiğiniz zaman kıymanın kilosu pahalıda olsa alınıyor, aynı hassasiyeti pastırma içinde yapmaları gerekiyor. Ne kadar fazla fiyatta  ürün alırsanız, ürünün kalitesi o kadar artar. Damak tadı da ona göre olur. Yani müşteriler 1 kilo uygun fiyatlı pastırma ya da sucuklardan alana kadar yarım kilo iyi pastırma ve sucuktan alsınlar ve ağızlarının tadı ile yesinler” ifadelerini kullandı.