MEHMET TIRPAN

Sivas Tesviyeciler Madeni ve Oto Sanatkarları Odası Başkanı Hakan Demirgil, İç Anadolunun en büyük laboratuvarını Meslek Lisesine kurduklarını söyledi.

Yeni araçlara müdahale eilmesi noktasında eğitimler verdiklerini aktaran Demirgil, “İlk olarak meslek lisesindeki öğretmenlerimizi İstanbul’da ve yurt dışında eğitimlere gönderdik. Laboratuvarda oluşturulan cihazları kullanmayı öğrendiler. Daha sonra öğretmenlerimiz bizim üyelerimize, kalfa ve çıraklara mesleki olarak gelişmeleri için dersler verdirdik” dedi.

Projeler bittikten sonra bütün cihazların Meslek Lisesine kaldığını aktaran Demirgil, “Ustalarımız artık yeni arazların arızalarını daha hızlı ve pratik bir şekilde tespit ediyor ve müdahale ediyor. Ayrıca üyelerimizin fiziki şartlarını da iyileştirme adına çalışmalar yaptık. Eski sanayi boşaltılıyor yeni dükkanlara ihtiyaç vardı kooperatif kurarak 150 dükkan yaptık. Sultan Şehir Sanayi Sitesine de 100 dükkan yaptık onları da teslim ettik. Üyelerimizin destekleriyle kredi kullanmadan dükkanlar yaptık. Tapularını verdik ve oturumlarını teslim ettik. Yine çıraklık eğitim merkezinde başarılı olan öğrencilerimizi farklı illere geziye gönderdik. Üyelerimize iş güvenliği eğitime vereceğiz. Normal üyelerimiz sanal alemde normal bir iş yapıyormuş gibi ellerine eldiveni takacaklar aracı lifte yukarı kaldıracaklar ve gerekli güvenliği alarak sanal ortamda çalışacaklar. Özellikle elektrikli araçlar konusunda sanayideki ustalarımızın bilgisi yoktur. ORAN katkılarıyla yaptığımız proje de bu konuyla alakalı. Yine Meslek Lisesi ile birlikte bir elektrikli araç ve cihazlar alacağız. Elektrikli araçlar nasıl tamir edilir bunların eğitimini ustalara ve kalfalara vereceğiz. Bu projelerle hem üyelerin önü açılacak hemde çağın gereksinimlerini yerine getireceğiz. Üyelerimizi geliştirmek adına projeler üretiyoruz ve üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.