Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM ÜYELER BİLGİLENDİRİLDİ

ÜYELER BİLGİLENDİRİLDİ

STSO haziran ayı olağan meclis toplantısın konuşan Başkan Zeki Özdemir, mayıs ayı faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.

Sivas’ın ihracattaki sırasının daha üst sıralara çıkarılması için çaba sarf edildiğini belirten Özdemir, yatırımcı çekmek ve Sivas’ta işsizlik sorununu çözmek için eyleme geçtiklerini ve birinci önceliklerinin mesleki eğitim olduğunun altını çizdi.

Galericiler Sitesi ve 4 Eylül Küçük Sanayi Sitesi bölgesine Noter açılması için çalışmaların başlatılması talimatını veren Başkan Zeki Özdemir, Ticari kartlardaki taksitlendirmeye sınır getirilmesi çalışmasının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) haziran ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Osman Yıldırım Başkanlığında, STSO konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir’in yanı sıra STSO Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri ve Meclis Başkanlık Divan Üyeleri katıldı.

STSO haziran ayı meclis toplantısında, görüşülen gündem maddeleri kabul edilerek karara bağlandı. Mayıs ayı içerisinde yapılan Yönetim Kurulu faaliyetleri hakkında Başkan Zeki Özdemir bilgiler verdi.7acb3b1d-4035-4efd-b542-015b611db354

Özdemir yapmış olduğu konuşmada;

İhracattaki Sıramızı Daha Yukarılara Taşımak İçin Çaba Sarf Ediyoruz

“İhracat Şehri Sivas” idealimiz kapsamında, Sivas’ın ihracatının ve ihracatçı sayının artırılmasını hedefleyen etkinlikleri yoğun bir katılımla başarıyla tamamladık. Sivas’ta ihracat yapmak isteyen yeni firmaları cesaretlendirecek, daha önce ihracat yapmış olan firmalarımızın da ihracatlarını artırması konusunda 5 gün boyunca devam eden “ihracat haftası etkinlikleri” düzenledik. Bu etkinlik ile Sivas’taki sanayici ve tüccarımızı ihracat konusunda bilinçlendirmeyi hedefledik.

Yatırımcı Çekmek ve Sivas’ta İşsizlik Sorununu Çözmek İçin Tüm İmkânları Seferber Ettik

“Sanayi Şehri Sivas” Projemiz kapsamında, ilimizdeki mevcut 5 Organize Sanayi Bölgemize yeni yatırımlar gelmesi için bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Demirağ Organize Sanayi Bölgemiz belli bir seviye ulaştı, bununla yetinmeyeceğiz. Ek parsellerin oluşturulması ve yeni yatırımlar gelmesi için kapı kapı gezerek organize sanayi bölgelerimizin imkânlarını anlatıyoruz. Zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yatırımcı çekmek ve Sivas’taki işsizlik sorununu çözmek için tüm imkânları seferber ettik.  İstanbul ziyaretlerimiz kapsamında, Demirağ Organize Sanayi bölgesinde yatırıma başlayan ve yatırım planları bulunan sanayicilerimizle ikili görüşmeler yaparak sanayicilerimizin talepleri ve ihtiyaçları konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Bu firmalarımızın yeni yatırımcılara kendilerini örneklemeleri ve anlatmaları bizim anlatımımızdan çok daha etkili olduğunu gördük. Yatırımcı çekme konusundaki ısrarlı çalışmalarımız devam ediyor.

Üyelerimizden Gelen Talepleri Muhataplarıyla Birebir Çözmeye Gayretindeyiz

Bizim yegâne görevimiz, mensuplarımızın dertlerine tasalarını ve taleplerini gerekli mercilere iletmek onlarla buluşmalarını sağlamak. 23. Meslek komitesi olan müteahhit ve inşaat sektörünün sorunlarının tartışıldığı istişare toplantısına konunun birinci dereceden muhatapları olan Sivas Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, belediyemizin yetkilileri ve sektör temsilcileri katıldı. İstişare toplantısının sonunda ilgililerden oluşan bir komisyon kurularak teknik konuların, istek ve taleplerin yapılacak olan toplantıyla neticelendirilmesine karar verildi. İlerleyen günlerde, mimarlar ve mühendisler komitesinin yaşadığı bütün problemlerin çözüme kavuşturulması için konunun birinci dereceden muhataplarını odamız öncülüğünde bir araya getireceğiz.920b7b52-6381-46fc-a5dc-f5ed93a24e4a

Birinci Önceliğimiz Mesleki Eğitim

Demirağ Organize Sanayi Bölgemizde her geçen gün artarak devam eden 20 bin 30 bin istihdamdan bahsediyoruz. Buradaki firmalarımıza istihdam sağlamak amacıyla mesleki eğitimi yani çıraklık eğitimi hızlı bir şekilde ele alıyoruz. Firmalarımızın, OSB’de çalışacak insanları edinebilmelerini sağlamak bizim görevlerimizin başında geliyor.

4 Eylül Sanayi Sitesinde Noter Açılması Konusunda Görüşmelerimiz Sürüyor

Mensuplarımızın talepleri doğrultusunda, 4 Eylül küçük sanayi sitemizin olduğu bölgede bir noter açılması gündeme geldi. Hemen Noterler Birliği ile bu konuyu paylaştık. Adalet Bakanlığı üzerinden yazışmalar ve bilgi alışverişinde bulunduk. O bölgenin notere ulaşabilme anlamında doğru bir bölge olduğunu biz anlatmaya çalışacağız.

Ticari Kartlardaki Taksitlendirmeye Sınır Getirilmesi Kabul Edilemez

Ticari kartlardaki taksitlendirmenin kaldırılması esnafımızı ve tüccarımızı ciddi anlamda sıkıntıya sokmaktadır. Bunu farkındayız. Çözümü için de üst kurulumuz olan TOOB ile iletişime geçerek taleplerimizi kendileriyle paylaştık. Bu konun da takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.\HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *