SEYİT ÖMER YILDIZ

Corona virüs salgını nedeniyle her geçen gün vaka sayısı artarken Sivas’ta vatandaşlar sokakları doldurdu. Son verilerle birlikte 9982 kişide yapılan testlerde 1815 kişide daha virüsün pozitif çıktığı tespit edilirken 23 kişi daha corona virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Bu verilerle birlikte toplam vaka sayısı 9217’ye ulaşırken 105 vakanın iyileştiği ve şuana kadar 131 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

İNSANLAR CADDELERDE DOLAŞMAYA DEVAM EDİYOR

Tüm Türkiye’de virüse karşı önlemler alınmaya devam ederken halkın büyük çoğunluğuda evlerinde kalarak riski azaltmak istiyor. Fakat çeşitli sebepler ve bahanerlerde dışarı çıkanların sayısıda azımsanmayacak kadar fazla. Özellikle Sivas’ta halkın yoğun olarak bulunduğu İnönü bulvarı ve Atatürk caddesinde insanların yoğunluğu dikkatlerden kaçmadı.

SÜREKLİ ANONSLAR YAPILIYOR

Vatandaşın sokağa çıkmaması yönünde sürekli anonslar yapılsada sokakta ki birçok insan uyarıları dikkate almadan dolşamaya devam ediyor. Özellikle corona virüsün kuluçka süresinin tamamladığını aktaran uzmanlar bundan sonra ki iki haftanın daha da ciddi bir şekilde tedbirlerle geçirilmesi uyarılarında bulunuyor.