MEHMET TIRPAN

Sivas Tesviyeciler ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, hayata geçirmeyi planladıkları Ahi konutları projesi hakkında gelinen son durum hakkında bilgiler verdi.

Kendi üyeleri için yapılacak olan ahi konutlarının yerinin netleşmek üzere olduğunu aktaran Demirgil, “Üyelerimizi dükkan sahibi yaptık ama ev sahibi yapamamıştık. Ahi konutları projemiz kapsamında 200 civarında daire yapmayı planlıyoruz. Kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Oda olarak çok güzel projelere imza attık” dedi.

Üyelerinin destekleri ile Ahi konutları projesini de tamamlayacaklarını aktaran Demirgil, “ Üyelerimize ön kayıt yaptık. Allah izin verirse kesin kayıt yaptıktan sonra üyelerimize 130 m2 3+1 dairelerini yapıp teslim edeceğiz. Belirlenen bölge Sivas’ın güzel bir yeri ve şehrin içerisinde. Üyelerimiz ev kirası öder gibi taksitlerle ev sahibi olabilecekler. Bu sene ahi konutlarının yapımı için ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde üyelerimizi dükkân sahibi yapmıştık şimdi de yine isteyen üyelerimizi ev sahibi yapacağız. Bu projede kesinlikle hiçbir çıkarımız yok. Tek amacımız üyelerimize hizmet etmek. Daireler kura sonucunda belirlenecek ve herkes hakkına razı olacak. Kimsenin farklı bir beklentisi olmasın. Bütün üyelerimize eşit şartlarda davranıyoruz. Bu şehre vefa borcumuz var. Yaptığımız çalışmalarla ilgili dedikodular yapıyorlar. Biz bu dedikodulara kulak vermiyoruz. İşimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Üyelerimizin beklentilerini karşılamamız lazım. Üyelerimizin yanı sıra yanımızda çalıştırdığımız çırak, kalfa ve ustalara da sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.