MEHMET TIRPAN

Numune Hastanesi kavşağında sürekli yaşanan kazaların önüne geçilmesi adına yapılması planlanan üst geçit projesinin maliyetlerin artması ile birlikte iptal edilmesinin ardından Belediye Başkanı Hilmi Bilgin harekete geçti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ihalenin geçtiğimiz günlerde yapıldığını ancak artan maliyetler sebebi ile ihalenin iptal edildiğini söyledi.

Konuya ilişkin yaptıkları görüşmelerin ardından olumlu sonuçlar aldıklarını aktaran Başkan Bilgin, “Bölge yaşanan trafik ve yaya yoğunluğunun güvenli bir şekilde sürmesi adına Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile ortak yürüttüğümüz üst geçit projemiz vardı. Bu proje Sivas içinde gerçekten önemli idi. Son kararname ile birlikte Numune Hastanesi bölgesine yapılması planlanan üst geçit projesi iptal edildi. Bu konu hakkında geçen hafta bakanımızı ziyaret ederek Numune Hastanesi üst geçit projesinin yeniden ihale edilmesini istedik. Bu konuda gerekli talimatları verdi. Önümüzdeki süreçte Numune Hastanesi bölgesinde yapılması planlanan üst geçitle ilgili yeniden ihaleye çıkılacak.” ifadelerini kullandı.